Wednesday, December 8, 2021

Semnificatia necunoscuta a privirii de ,,vinovat” a cainelui

Must Read

Adesea, oamenii atribuie în mod eronat explicaţii umane pentru emoţiile câinelui. Privirea de ,,vinovăţie” este un bun exemplu.

Persoanele care deţin un câine ca animal de companie cunosc faţa ,,vinovată” pe care animalul de companie o face atunci când este certat. Însă expresia de pe faţa lui nu este cea de vinovăţie, ci cea de frică.

Afirmaţiile se bazează pe un studiu din 2009 realizat de specialistul în cogniţie canină dr. Alexandra Horowitz, informează IFL Science.

,,Când mă uit la un câine care are o faţă de vinovat, pentru mine ca om acel câine îmi pare vinovat. Oamenii sunt construiţi pentru a percepe lucrurile astfel,” spune dr. Horowitz.

- Advertisement -

Fie că tremură şi îşi arată partea albă a ochilor, îşi dă urechile pe spate sau începe să îşi arate limba, toate sunt semne caracteristice ale fricii câinelui, semne pe care oamenii le atribuie eronat vinovăţiei.

Se simt câinii vinovaţi?

Studiul lui Harowitz sugerează că oamenii tind să-şi antropomorfizeze căinii. În cadrul studiului a fost descoperit că privirea de ,,vinovăţie” este reprentantă de frica de a nu fi certat.

Câinii au amintiri, însă le rememorează în acelaşi mod în care o fac oamenii. Aceştia nu pot reflecta la amintirile trecute pentru a decide dacă au făcut sau nu ceva greşit.

Deşi nu există suficiente studii cu privire la experienţele emoţionale ale câinilor, studiul actual s-a axat pe antropomorfizmul câinelui de către om.

,,Atunci când adoptăm un câine, imediat avem impresia că ştim ce personalitate are şi la ce se gândesc. Oamenii folosesc interpretările lor pentru a analiza emoţiile câinilor,” spune Horowitz.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creiere umane încă din anul 2022. Cum ar putea ajuta inteligența artificială intelectul uman

Excentricul Elon Musk are un portofoliu divers de companii, printre care Tesla, SpaceX sau Boring Company. Însă una despre care oamenii cunosc...
- Advertisement -

More Articles Like This