Producatorul de tamplarie PVC, Teraplast Bistriţa (TRP), propune acţionarilor un dividend brut de 0,0169 lei/acţiune, însemnând un randament de circa 3,3%, precum şi majorarea capitalului social cu 29 milioane lei, prin încorporarea rezervelor din profitului anului trecut, astfel se vor acorda si un numar de 1 actiune gratuita la 1,95 actiuni detinute.

O acţiune Teraplast, producător de profile din materiale din plastic, se tranzacţiona vineri dimineata la BVB la un preţ mediu de 0,54 lei, în crestere cu 5,4%.

Astfel, acţionarii companiei vor discuta repartizarea profitului net, în valoare de 41,5 milioane lei la adunarea generală din 27 aprilie. Potrivit convocatorului, pentru dividende va fi alocată suma de 9,5 milioane lei, iar 2,29 milioane lei vor constitui rezerve legale, urmând ca 29 milioane lei să constituie alte rezerve şi 2,8 milioane lei rezultatul reportat.

Majorarea capitalului se va realiza prin emisiunea a 290 milioane actiuni noi, cu valoarea nominala de 0,10 lei/actiune. Actiunile nou emise nu vor modifica procentele de detinere ale actionarilor si se vor distribui gratuit tuturor actionarilor societatii inscrisi in Registrul Actionarilor la data de inregistrare ce va fi stabilita de AGA. Majorarea de capital se va realiza pentru sustinerea activitatii curente a societatii.

Societatea are în prezent un capital social de 56 milioane lei,.

>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.