Sunday, July 14, 2024

Tranzactie in constructii: Teraplast cumpara 50% din producatorul de tigla Depaco

Must Read

Grupul Teraplast achiziționează 50% din compania Depaco, al 2-lea jucător din piața de țiglă metalică.

Teraplast Bistrița (TRP) va cumpăra pachetul de 50% din compania Depaco, al 2-lea furnizor din piața de țiglă metalică prin brandul Wetterbest. Achiziția este una strategica pentru grup în contextul în care subsidiara TeraSteel este liderul pieței de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare.

„Depaco este o companie solidă și estimăm că prin parteneriatul cu Teraplast va putea accelera trendul de creștere și de dezvoltare”, spune Mircea Hotoleanu, director general al Teraplast.

Apartenența Depaco la grup va susține aprovizionarea și va dezvolta, pe de altă parte, piața de desfacere, în principal în zona Transilvaniei și pe piețele externe, în contextul în care 20% din cifra de afaceri a Teraplast este din export.

- Advertisement -

Valoarea achiziției părților sociale de 50% din Depaco nu depășește 10% din cifra de afaceri a Teraplast. Grupul cu sediul în Bistrița a raportat pentru anul 2016 venituri consolidate de 398,8 milioane lei și un profit net de 40,3 milioane lei, în creștere cu 14,39% față de anul precedent, potrivit rezultatelor anuale preliminare publicate la jumătatea lunii trecute.

Tranzacția trebuie să fie aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor Teraplast și este condiionată de obținerea unui aviz de la Consiliul Concurenței.

De ce Depaco a acceptat oferta

Ținta achiziției nu este la prima ofertă de cumpărare, conform declarațiilor directorului general al Depaco, Dragoș Irimescu. În principal, însă, tatonările au fost făcute de fonduri de investiții care vin cu bani, dar nu au „know-how” în domeniu. „Teraplast este un grup industrial cu tradiție și cu expertiza în domeniu, care activează pe piață de peste 120 de ani avem încredere că se va implica în dezvoltarea viitoare a business-ului pe care l-am construit.”

Cei de la Depaco mizează că prin asocierea cu grupul Teraplast vor avea o putere de negociere mai mare la furnizori și un acces suplimentar la un portofoliu de mii de clienți în zona Transilvania și pe piețele externe.

Compania Depaco a fost înființată în anul 1999 și este al doilea producător de tiglă metalică de pe piața din România. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco de la Băicoi se desfașoara pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică de diverse profiluri, pentru tabla cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei, un câștig pretaxare EBITDA de 15,76 milioane lei și un profit net de 11 milioane lei.

În urma acestei tranzacții Teraplast va achiziționa pachetul de 50% din părțile sociale ale Depaco SRL (care la rândul său deține 51% din părțile sociale ale societății Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, Dragoș Irimescu va rămâne un asociat important al companiei. Operațiunile Depaco vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziția de director general.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, Trump a fost rănit ușor, la ureche, dar 1 persoană din...

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, la circa 250 de metri de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x