Tulburari infioratoare. Cazuri celebre de personalitati multiple

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Personalitățile multiple sunt tulburări de personalitate care nu se înscriu în tiparele unei boli clasice. Este complexă și îmbracă mai multe fațete, de la schizofrenie, paranoia, histrionism, narcisism, depresie, obsesie, dependență, sadism.

În anii 70, în SUA a fost celebrul cazul unui student de la Universitatea Utah care avea 24 de tipuri de personalități. El a fost autorul mai multor crime. A fost internat într-un spital psihiatric.

În Anglia trăiește o femeie despre care psihiatrii au spus că are peste o sută de personalități. Zilnic, are trei sau patru personalități fiecare cu vârsta sa, numele său, comportamentul său, unele sunt copii, altele bărbați.

Acest sindrom a apărut în copilărie și s-a accentuat la vârsta maturității. În copilărie a fost abuzată sexual, iar mintea ei traumatizată a căutat refugiu în mai multe identități separate.

Memoria la aceste persoane prezintă multe goluri. Atunci când se produce schimbul de personalitate, noua personalitate care preia conducerea nu știe povestea celei anterioare.

Tratamentul acestei boli este unul de lungă durată. Terapeutul analizează fiecare personalitate și încearcă să le vindece separat. Fiecare personalitate se manifestă în mod diferit. Judy este bulimică, Kim vrea să se sinucidă, Karin este agresivă.

În casa acestei persoane există îmbrăcăminte pentru fiecare personalitate, în funcție de vârsta, sexul sau temperamentul acesteia. Acum 14 ani, această femeie a născut o fetiță. Una dintre personalități o revendică , susținând că îi este mamă. Cu celelalte personalități fiica este prietenă sau colegă de joacă.

Specialiștii susțin că, de regulă, există o personalitate care le domină pe celelalte. Sunt specialiști care consideră că persoanele cu personalități multiple nu sunt nebuni.

Percepția lor despre realitate este multiplă și nu unică, așa cum este în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, rămân multe mistere cu privire la acest sindrom, unul fiind legat de existența în același corp a unui număr mare de personalități.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.