Thursday, March 28, 2024

Tunelul care adaposteste 365 de sfinti, cate unul pentru fiecare zi! Se afla in Romania si merita vazut

Must Read

România este o țară plină de locuri deosebite, iar acest tunel este cu siguranță unul dintre ele. În interiorul acestuia, aflat la aproximativ 1.500 de metri altitudine, în stațiunea montană Straja, sunt pictați 365 de sfinți din calendarul ortodox, pentru fiecare zi din an.

O candelă, veșnic aprinsă, este mutată, 24 de ore din 24, în fața icoanei sfântului care marcheză data curentă în calendar, informează a1.ro.

Emil Părău, un om de afaceri din Valea Jiului, renumit în zonă pentru actele sale de caritate, a plătit, în 1996, cheltuiala pentru o Cruce a Eroilor, asemănătoare cu cea de pe Masivul Caraiman, care să amintească de jertfa tuturor celor care s-au stins în cele două Războaie Mondiale.

Cu o înălțime de 18,6 m și o anvergură a ”brațelor” de 9, monumentul a devenit, rapid, o atracție turistică.

- Advertisement -

Apoi, peste 10 ani, când Straja (așezare din județul Hunedoara), a început să devină o stațiune ce atrăgea din ce în ce mai tare pasionații de ski, a decis să sponsorizeze și construirea unui tunel, ce avea să devină o construcție extrem de interesantă.

Ridicat la peste 1.700 de metri altitudine, schitul Straja era extrem de greu de vizitat iarna, așa că tunelul de 54 de metri duce până acolo.

În interiorul său se află pictate chipurile a 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi, în timp ce tavanul este plin cu scene din Vechiul Testament. O candelă ce arde veșnic este mutată în fața icoanei ce marchează data curentă din calendar.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x