Tuesday, September 27, 2022

Turbomecanica ofera dividende cu randament de 6.5% pentru profitul din 2016

Must Read

Turbomecanica va acorda dividende în valoare însumată de 3,88 milioane lei, iar o sumă aproape dublă va merge către acoperirea pierderilor din anii precedenți.

Dividendul de 0,1050 lei/acțiune a fost primit cu dezamăgire în piață. Cotația a căzut chiar și cu 12% la BVB. Nu mai puțin de 6,99 milioane lei din profitul net al Turbomecanica (TBM) va merge către acoperirea pierderilor din anii preceneți.

Prin contrast, abia 23,93% din rezultatul net de 16,21 milioane lei, anunțat la raportarea anuală preliminară, va merge către dividende, respectiv suma de 3,88 milioane lei. Dividendul brut este de 0,1050 lei/acțiune, care raportat la ultimul preț de închidere de 0,1570 lei/acțiune de la BVB, oferă un randament net de 6,35% titlurilor Turbomecanica.

Plata acestora ar urma să se facă în maximum 6 luni de la aprobarea lor în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 25 aprilie. În convocatorul publicat cu 3 zile în urmă nu figura propunerea de dividend.

- Advertisement -

Piața sconta pe mai mult. Doar așa putem explica reacția de la BVB din minutele următoare anunțului survenit cu puțin înainte de prânz. Cotația a coborât chiar și către un minim intraday de 0,1380 lei/acțiune, cu 12,10% sub referința ședinței anterioare.

Cu puțin după ora 13.00, prețul acțiunilor Turbomecanica era de 14,30 lei/acțiune, în scădere cu 8,92%, volumele fiind peste media obișnuită a acestui emitent, de aproximativ 480.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This