Turbomecanica ofera dividende cu randament de 6.5% pentru profitul din 2016

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Turbomecanica va acorda dividende în valoare însumată de 3,88 milioane lei, iar o sumă aproape dublă va merge către acoperirea pierderilor din anii precedenți.

Dividendul de 0,1050 lei/acțiune a fost primit cu dezamăgire în piață. Cotația a căzut chiar și cu 12% la BVB. Nu mai puțin de 6,99 milioane lei din profitul net al Turbomecanica (TBM) va merge către acoperirea pierderilor din anii preceneți.

Prin contrast, abia 23,93% din rezultatul net de 16,21 milioane lei, anunțat la raportarea anuală preliminară, va merge către dividende, respectiv suma de 3,88 milioane lei. Dividendul brut este de 0,1050 lei/acțiune, care raportat la ultimul preț de închidere de 0,1570 lei/acțiune de la BVB, oferă un randament net de 6,35% titlurilor Turbomecanica.

Plata acestora ar urma să se facă în maximum 6 luni de la aprobarea lor în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 25 aprilie. În convocatorul publicat cu 3 zile în urmă nu figura propunerea de dividend.

Piața sconta pe mai mult. Doar așa putem explica reacția de la BVB din minutele următoare anunțului survenit cu puțin înainte de prânz. Cotația a coborât chiar și către un minim intraday de 0,1380 lei/acțiune, cu 12,10% sub referința ședinței anterioare.

Cu puțin după ora 13.00, prețul acțiunilor Turbomecanica era de 14,30 lei/acțiune, în scădere cu 8,92%, volumele fiind peste media obișnuită a acestui emitent, de aproximativ 480.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.