Friday, April 19, 2024

Uluitor! Afla care este povestea sirenei care a trait printre oameni

Must Read

Viața nefericitei sirene, ce a fost ulterior cunoscută sub numele de “Sirena din Purmereer”, a fost descrisă în cartea „Marea Magică” scrisă de A. Van Hageland. Iată povestea ei:

În 1403, în apropiere de Eden, în Țările de Jos, două tinere fete plecate să cumpere lapte găsesc o sirenă în malul unui canal. Ea era acoperită de părul lung, avea pe corp spumă și plante verzi, nu spunea niciun cuvânt, dar părea că suspină.

Ea a fost curățată de noroi, spălată și îmbrăcată. Mânca și bea exact ca o ființă umană, dar își dorea și cânta mereu să se reîntoarcă în elementul ei natural, apa. A fost transportată de la Eden la Harleem. Apoi a fost învățată chiar să-și coasă, dar minunata fată rămânea mereu într-o deplină tăcere.

Când a murit, după 17 ani, deși nu fusese botezată, au îngropat-o totuși într-un cimitir, pentru că, așa cum mărturisea o văduvă la care locuise, manifestase sentimente pioase. În spiritul mentalității rigide de astăzi, am putea spune că a fost vorba doar de o sărmană surdo-mută.

- Advertisement -

Pentru cei sceptici care însă ar dori să se convingă, există chiar o pictură a acestei sirene, ce a fost expusă la curtea regală a Țărilor de Jos, în care este evident aerul ei straniu, de ființă venită dintr-o altă lume. Există, de asemenea, un monument construit în memoria sa. Acolo poate fi văzută inscriptia următoare: „Această statuie a fost ridicată într-o singură zi în amintirea celei care a fost sirena din Purmereer.”

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x