Friday, March 29, 2024

Un fond de investitii din Abu Dhabi a devenit cel mai mare actionar al Unicredit, in urma majorarii de capital

Must Read

Fondul de investiții Aabar, din Abu Dhabi, a devenit cel mai mare acționar al UniCredit, cu o participație de 5,04%, după ce banca a efectuat în acest an o majorare de capital prin care a atras 13 miliarde de euro, potrivit site-ului instituției financiare italiene, transmite Reuters.

Anterior vânzării de acțiuni, principalul acționar al UniCredit era fondul Capital Research and Management Company din Los Angeles, cu o deținere de 6,7%, scrie News.ro. Presa italiană a relatat că fondul Capital Research și-a consolidat poziția ca principal investitor la UniCredit, participând la majorarea de capital.

Pe de altă parte, un document depus la bursă pe 28 februarie a arătat că fondul american și-a redus participația la 4%, în afara emisiunii de acțiuni a băncii italiene. Investitorii sunt obligați să raporteze participațiile importante, dar uneori nu efectuează update-uri frecvente.

Majorarea de capital a UniCredit, efectuată în februarie, a fost subscrisă în proporție de 99,8%, iar drepturile neexercitate au fosti oferite la bursa italiană începând din 27 februarie. UniCredit a efectuat emisiunea pentru refacerea capitalului, după ce măsurile de curățare a bilanțului au provocat pierderi de 13,6 miliarde de euro în trimestrul al patrulea al anului trecut.

- Advertisement -

Banca a bugetat o revizuire în sens negativ a activelor cu 10 miliarde de euro în ultimele trei luni ale anului trecut, pentru a crea condițiile de vânzare a unor împrumuturi problemă de 17,7 miliarde de euro.

Sursa: Profit.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x