Friday, March 29, 2024

Clopotul de la Catedrala Mantuirii Neamului a costat aproape 500.000 de euro si are gravat chipul Patriarhului Daniel

Must Read

Cel mai mare clopot din Europa, primul din cele sase de la Catedrala Mantuirii Neamului, are basorelief cu chipul Patriarhului Daniel. Clopotul, turnat la Innsbruck, are 25 de tone si a costat aproape o jumatate de milion de euro.

“Clopotul a fost turnat pe 11 noiembrie 2016 si cantareste peste 25 de tone, mai precis 252 chintale. Are un diametru de 3,35 metri. Devine astfel cel mai mare clopot in miscare din lume situat intr-un edificiu religios, depasindu-l pe cel din catedrala din Koln. Ca diametru, firma Grassmayr a mai construit clopote mari, cum ar fi, acum patru ani, unul care a fost dus pe Muntele Tabor, din Israel.

Dar, in acel caz, diametrul era inferior celui destinat Catedralei: doar 2,87 metri”, a declarat campanologul italian Flavio Zambotto, unul dintre puţinii profesionişti care se ocupă cu proiectarea şi acordarea de clopote pe întreg continentul european, pentru Hotnews.ro.

Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar şi pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.

- Advertisement -

Clopotul gigant a costat 425.000 de euro, iar în total, toate cele şase vor ajunge la 550.000 de euro. Pe clopotul se regaseste in relief chipul Patriarhului Daniel.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x