Dedeman isi mareste expunerea pe Cemacon Zalau cu 1,78 milioane lei

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Compania PIF Industrial, controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a cumpărat 4,23 milioane acțiuni Cemacon, reprezentând 3,71% din acțiunile emitentului și au ajuns ca împreună cu compania pe care o dețin, Dedeman, să aibă o partricipație de aproape o treime.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl au cumpărat, prin intermediul PIF Industrial, un pachet de 4,23 milioane acțiuni ale producătorului de materiale de construcții Cemacon Zalău care, la prețul de 0,4200 lei/acțiune a titlurilor de ieri, are o valoare de 1,78 milioane lei. Titlurile reprezentând 3,71% din capitalul social se adaugă deținerii pe care aceștia o aveau de 29,00% din capitalul social al Cemacon, prin Dedeman SRL.

Cumulate, deținerile concertate ale fraților Pavăl ajung la 32,71% din acțiunile Cemacon, cu puțin sub pragul de la care ar trebui să deruleze o ofertă publică de preluare, cum prevede legislația pieței de capital. Valoarea participației cumulate a Dedeman și PIF Industrial, de 37,23 milioane acțiuni Cemacon, la ultimul preț de piață al respectivelor titluri se ridică la 15,66 milioane lei (3,43 milioane euro).

Anul trecut, compania din Zalău a obținut un profit net de 5,06 milioane lei, iar în primele 3 luni ale acestui an a realizat o cifră de afaceri netă de 11,76 milioane lei, cu 7,89% mai mare decât cea din perioada similară din T1 2016. Cel mai important acționar al companiei, cu o deținere de 33,00%, este fondul Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief, care a cumpărat creanțele asupra companiei de la cel mai important creditor al acesteia, BCR.

Fondul înregistrat în Olanda este fondat de BCR, gravitează în jurul grupului bancar austriac Erste și mai are ca acționar important CEFS, al omului de afaceri Florin Pogonaru. În acționariatul Cemacon se mai regăsesc Consulanță Andrei & Andrei, cu 15,43% din titluri, și CIT Resources SA din București cu 10,92% din acțiuni.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.