Thursday, April 18, 2024

Dragnea şi Grindeanu s-au întâlnit la sediul PSD din Băneasa pentru a vorbi despre demisia premierului. Grindeanu a refuzat solicitarea

Must Read

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu s-au întâlnit, marţi după-amiază, la sediul din Băneasa al partidului, cei doi discutând despre demisia membrilor Guvernului, au precizat surse politice pentru „Adevărul“. Din evaluarea lui Dragnea reiese că doar cinci miniştri ar fi respectat calendarul promisiunilor din programul de guvernare.

UPDATE Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu s-au întâlnit la sediul social-democraţilor din Băneasa, cu toate că liderul de la Palatul Victoria era aşteptat la Parlament. Dragnea i-a cerut încă o dată demisia liderului Guvernului. La ora 17.00, aceştia au plecat separat din sediul PSD din Băneasa.

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu şi-a anulat programul de azi.

UPDATE Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Lia Olguta Vasilescu (Muncă), Carmen Dan (Interne), Petre Daea (Agricultură) şi Mircea Dobre (Turism) sunt singurii miniştri din Guvernul Grindeanu care au trecut evaluarea lui Liviu Dragnea, au declarat pentru “Adevărul” surse din PSD.

- Advertisement -

UPDATE Surse din PSD au declarat pentru “Adevărul” că premierul Sorin Grindeanu i-a transmis lui Liviu Dragnea că nu va demisiona din fruntea Guvernului. În replică, Dragnea l-a ameninţat că-i va retrage sprijinul politic, însă chiar şi aşa Sorin Grindeanu i-a spus că nu va pleca.

În cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul PSD, luni seară, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate, pentru News.ro.

Surse social-democrate au declarat ieri pentru “Adevărul” că Liviu Dragnea va forţa demisia premierului Sorin Grindeanu în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv, for de conducere pe care îl controlează. Dragnea îi reproşează lui Grindeanu că nu a pus pe picioare Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Însă Grindeanu nici nu se gândeşte să renunţe cu una, cu două la funcţie.

Grindeanu, nici gând să plece

Liviu Dragnea mizează pe faptul că o decizie covârşitoare împotriva Guvernului adoptată de CEX îl va forţa pe Sorin Grindeanu să demisioneze. „Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile”, a spus Liviu Dragnea. În 1999, după ce ţărăniştii i-au retras sprijinul politic, Radu Vasile a refuzat să demisioneze şi s-a baricadat în biroul său din Palatul Victoria.

Potrivit unor surse din anturajul premierului, Sorin Grindeanu nu are de gând să demisioneze nici măcar în urma unui vot negativ primit în CEX. Aşa că singura şansă pentru Liviu Dragnea rămâne o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Grindeanu. Însă e o armă cu două tăişuri, pentru că liderul PSD ar ajunge apoi la mâna lui Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x