Tuesday, May 24, 2022

Cărţi recomandate: Prima mea investiţie – 10 poveşti despre bursă

Must Read

Bursa este pentru toată lumea, așa ar putea suna mottoul cărții „Prima mea investiție” – o inițiativă a Bursei de Valori București (BVB) -, pe care NewMoney o oferă ca supliment cititorilor în următoarele două numere ale revistei.

„Prima mea investiție” este poate mai puțin despre investiții și mai mult despre experiența unor oameni a căror pasiune comună este bursa. Unii sunt investitori din perioada liceului, de la 17 ani, alții au început să prindă gustul pieței de capital abia după împlinirea vârstei de 50 de ani, însă toate poveștile incluse în această carte reprezintă un bun barometru al stării de spirit pe care bursa ți-o poate da.

Chiar dacă o statistică neoficială spune că, în România, există doar 70.000 de conturi de tranzacționare la bursă (cu precizarea că doar 10.000 dintre acestea aparți unor investitori activi), companiile listate la BVB oferă cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, conform mai multor studii, unul fiind realizat de banca de investiții Berenberg. Performanța se explică prin numărul mare de companii de stat prezente pe bursă, care sunt obligate să acorde dividende, prin lege.

Cumpără cartea “Prima mea investiţie” de aici!

- Advertisement -

Totuși, și companiile private au devenit din ce în ce mai active pe bursă, listarea operatorului telecom Digi sau a furnizorului de servicii medicale private MedLife fiind doar câteva exemple de mutări care au transformat BVB într-una dintre cele mai dinamice piețe de capital din regiune din ultima perioadă.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Modelele de iPhone pe care WhatsApp nu va mai funcționa. Ce trebuie să știe cei afectați de noile reguli

WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre...
- Advertisement -

More Articles Like This