Friday, March 29, 2024

Mihai Tudose îşi dă demisia din PSD: Îmi voi da demisia în această seară sau mâine dimineaţă

Must Read

Premierul Mihai Tudose a anunțat că va demisiona și nu va asigura interimatul până la numirea unui nou premier. Este concluzia unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv Național al PSD . Au fost 59 de voturi contra premierului Tudose, patru voturi pentru şi patru abţineri. În urma acestui rezultat, Tudose spune că partidul a decis că are nevoie de alt guvern.

Nominalizarea propusă ca premier interimar este Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării.

Tudose a declarat că nu acceptă să rămână la Palatul Victoria până la învestirea noului guvern, ca premier demisionar. Ca urmare, va fi propus un nume pentru gestionarea treburilor curente ale guvernului până ce președintele Iohannis va trimite Parlamentului o nominalizare și va fi votat noul guvern.

Cel mai probabil, propunerea ar putea fi Mihai Fifor, ministrul Apărării în actualul guvern. CEx a votat, de fapt, pentru acceptarea demisiei, nu pentru retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose. S-a plecat de la premiza că Mihai Tudose a anunțat că va demisiona dacă CEx i-o va cere, așa cum a declarat la nominalizare. Pentru că CEx s-a pronunțat în favoarea ministrului Carmen Dan, în disputa cu premierul, acesta a ales varianta demisiei. Din cei 67 de membri ai CEx, 50 au semnat o scrisoare prin care îi cerereau lui Tudose demisia, înainte de începerea CEx.

- Advertisement -

Tabăra Tudose, dar și neutrii, printre care președintele executiv Nicolae Bădălău, dar și cei șapte președinți de organizație din Capitală (primarii de sector și Gabriela Firea), au fost în inferioritate.

Mai mulți membri CExN l-au acuzat pe premierul Tudose că este manevrat de ”statul paralel”, ba chiar a fost acuzat că face dosare colegilor din PSD.

Supărarea liderilor PSD a fost declanșată de disputele Tudose-Firea, pe tema protestelor, dar și de afirmația potrivit căreia nu conoaște ce este statul paralel, una dintre temele principale de atac ale social-democraților la adresa structurilor de forță și președinției.

Picătura care a umplut paharul a fost atacul la adresa ministrului de Interne, premierul luând partea chestorului Bogdan Despescu, pe care Carmen Dan îl voia demis. ”Ori pleacă Dan, ori plec eu, a amenințat premierul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x