Friday, September 17, 2021

Comisia de Prognoză vede o încetinire a creșterii economice

Must Read

Comisia Națională de Prognoză revizuit în jos estimările pentru evoluția economică din acest an, reducând creșterea PIB la 5,5%, față de 6,1%, cât estima în primăvară, se arată în Prognoza intermediară de vară 2018, publicată pe site-ul instituției.

În termeni nominali, cea mai recentă estimare a PIB-ului este de 945 miliarde lei, sau 203,2 miliarde euro. Estimarea pentru creșterea consumului final, a fost de asemenea revizuită în sens negativ, de la 6,3% la 5,4%.

CNP vede și o inflație mai ridicată pentru acest an, de 3,5% (decembrie 2018 față de decembrie 2017), anterior fiind de 3,2%. Inflația medie anuală este acum de 4,7%.

De remarcat diferența mare față de inflația medie anuală luată în calcul la construcția bugetului, de 3,1%, față de 4,7% estimarea de la jumătatea anului.

- Advertisement -

CNP rămâne optimistă în privința cursului mediu al leului pe care îl vede la 4,65 lei/euro, dar mai mare decât cel anticipat la construcția bugetului, de 4,55 lei/unități.

Cea mai mare contribuție la creșterea PIB este, conform datelor instituției, a serviciilor cu 3,3%, urmată de industrie cu 1,4%.

Deficitul comercial va urca în viziunea CNP la 14,62 miliarde euro, care este corelat cu datele statistice, la cinci luni acesta fiind de 4,45 miliarde euro.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Fondul Proprietatea: Persoanele numite în noul C. A. al Salrom sunt aceleași care au deținut aceste funcții în 2020, an în care profitul Salrom...

Reprezentanții Fondului Proprietatea își exprimă dezamăgirea față de schimbarea membrilor consiliului de administrație al Salrom, al căror mandat va...
- Advertisement -

More Articles Like This