Avertismente fără precedent transmise de Jandarmerie în ajunul mitingului diasporei: Nu vom accepta niciun fel de provocări / Nu suntem trupele pretoriene ale nimănui, suntem în serviciul cetățeanului

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Jandarmeria a lansat, joi dimineața, în mod neobișnuit, o serie de avertismente cu privire la mitingul de vineri din Piața Victoriei la care sunt așteptați românii care muncesc în străinătate.

Oficialii Jandarmeriei au avertizat că nu vor fi tolerate niciun fel de provocări sau comportamente antisociale. ”Am văzut amenințări cu moartea, cu vărsare de sânge la adresa jandarmilor (…) Am văzut îndemnuri la ocuparea instituțiilor publice. Nu ne jucăm și vom lua măsuri (…) Cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde (…) Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”, a afirmat Marius Militaru, șeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei.

El a mai explicat că Jandarmeria nu se confruntă cu cetățenii, ci rolul ei este să asigure atât siguranța manifestanților, cât și a celor care nu protestează.

“Jandarmeria Română, prin statutul său, prin legea sa de funcţionare, este o instituţie echidistantă politic, nu are legătură cu acest spectru, nu suntem trupe pretoriene în serviciul discreţionar al nimănui. Tocmai de aceea, noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public”, a dat Militaru asigurări.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a transmis câteva recomandări participanților la mitingul de vineri: să nu afecteze dreptul celorlalți cetățeni de a circula, să evite conflictele de orice natură, să anunțe jandarmii dacă văd comportamente antisociale, să nu vină cu bagaje voluminoase, iar cei care își aduc copiii la miting să fie extrem de atenți.

”Jandarmii au obligația de a sancționa orice comportament antisocial care încalcă legea (…) Nu este în interesul nimănui să existe intervenții în forță, cu toții vrem să ajungem sănătoși acasă”, a subliniat Enache.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.