Friday, March 29, 2024

Cat costa sa-ti cumperi cetatenie sau rezidenta intr-o alta tara

Must Read

Oamenii bogati nu-si mai cheltuiesc banii pe avioane private, yachturi sau hoteluri, ci aleg sa investeasca in obtinerea cetatdniei sau a rezidentei intr-o alta tara. 89% din britanici si-ar dori sa detina un al doilea pasaport si 34% au declarat ca sunt interesati sa investeasca intr-o cetatenie dubla, potrivit Second Citizenship Survery 2017 al CS Global Partners, scrie Business Insider. Mai mult, peste 80% din ei au declarat ca sunt dispusi sa investeasca sau sa doneze 5% din salariul anual pentru a doua cetatenie, mai mult decat cheltuielile cu chiria lunara.

Din fericire pentru doritorii celui de-al doilea pasaport sau a cetateniei duble, cateva tari ofera programe de cumparare a cetateniei, precum Citizenship by Investment (CIP), cu ajutorul carora cu banii investiti in mod normal in real estate isi pot cumpara al doilea pasaport si pot obtine, astfel, statutul de elita care vine la pachet cu cetatenia dubla. Alte programe oferta „rezidenta de elita” in schimbul unor investitii similare. Pentru oamenii bogati, sa detina un al doilea sau chiar al treilea pasaport este important in calatoriile de business, dar reprezinta si un simbol al averii si statutului pe care le detin.

Un alt avantaj, poate chiar cel mai important, este faptul ca in anumite tarii, programul le permite investitorilor sa-si administreze taxele fiscale. Prin urmare, multi aleg sa obtina cetatenie dubla in tarile unde taxele sunt mai mici decat in tara de origine.

Iata 8 tari unde se poate aplica pentru cetatenie sau rezidenta dubla:

- Advertisement -

Thailanda, rezidenta de la 3.000 de dolari

Guvernul tailandez ofera rezidenta de elita pentru strainii bogati care le permite sa locuiasca in tara pentru aproximativ 3.000 de dolari pe an. Exista 7 pachete diferite, cel mai scump costand 60.000 de dolari pentru 20 de ani de rezidentiat. Cele mai populare optiuni sunt in cadrul Elite Easy Acces (viza pentru 5 ani, plata unica pentru 15.253 dolari) sau rezidenta pentru 20 de ani, plata unica la pretul de 65.283 dolari.

Dominica, cetatenie de la 100.000 de dolari

Dominica este o destinatie atragatoare pentru locuitorii din mai bine de 110 de tari pentru ca nu necesita viza de acces. Pentru cei care vor sa obtina cetatenie in Dominica, aceasta se poate obtine prin doua modalitati: printr-o donatie de 100.000 dolari/persoana sau 200.000 dolari pentru o familie cu pana la 4 membrie catre Fondul National de Transformare sau printr-o investitie in real estate de 200.000 de dolari.

Republica Moldova, cetatenie de la 146.300 euro

Pentru a obtine cetatenie in Republica Moldova trebuie sa contribui cu cel putin 100.000 de euro per aplicatie la Fondul Public de Investitii. La aceasta suma se adauga taxele pentru agentii care ofera astfel de servicii, de 35.000 de euro, taxele guvernamentale de 5.000 de euro, taxele pentru verificarea antecendetelor de 6.000 de euro si taxe pentru pasaportul biometric de 300 euro.

Grecia, rezidenta de la 250.000 euro

In cazul Greciei, pentru a obtine rezidenta, ai nevoie de o investitie minima de 250.000 de euro in proprietati grecesti.

S.U.A, rezidenta de la 500.000 de dolari

Pentru a obtine rezidenta in S.U.A ai nevoie in prima faza de cartea verde. La doi ani dupa obtinerea rezidentei conditionate, investitorii si familiile lor devin eligibili pentru rezidenta permanenta. Acestia au la dispozitie mai multe optiuni: investitii de 500.000 de dolari intr-o zona rurala sau cu o rata a somajulului mare, care ar crea 10 locuri de munca full-time sau investiile directe de 1 milion de dolari intr-o intreprindere americana. Fondurile trebuie sa ramana investite pana cand se ofera statutul de rezident permanent, ceea ce de obicei dureaza 4 ani.

Canada, cetatenie de la 800.000 dolari

Guvernul canadian a creat un program menit a atrage oamenii de afacere bogati in tara, in schimbul carora pot obtine rezidenta permanenta, daca indeplinesc urmatoarele criterii: demonstreaza ca au experienta de business, au o avere de peste 1,6 milioane de dolari si daca investitorul si familia sa trec evaluarile medicale si de securitate. Pentru a obtine rezidenta, este necesara o investitie de cel putin 800.000 de dolari pentru o perioada de cinci ani.

Cipru, cetatenie de la 1,5 milioane euro

Pana de curand, Cipru avea cel mai scump program de acordare a cetateniei din lume. In prezent, este a treia tara unde cetatenia dubla costa cel mai mult. Optiunile includ: investitii in real estate de cel putin 2 milioane euro sau investitii de cel putin 2 milioane euro in afaceri sau companii care opereaza in Cipru.

De asemenea, in Cipru poti obtine rezidenta daca cumperi o proprietate noua de cel putin 300.000 de euro, ai un depozit de cel putin 30.000 de euro blocat pentru trei ani si ai un venit anual de cel putin 30.000 de euro obtinut in strainatate.

Marea Britanie, viza de la 2 milioane lire sterline

Marea Britanie are mai multe programe pentru a obtinerea cetateniei duble sau a rezidentei. Cel mai popular astfel de program implica o investitie de 2 milioane de lire sterline in economia britanica. Aplicantii trebuie sa aiba cel putin 18 ani si sa fie din afara Spatiului Economic European si Elvetia. Viza iti permite sa stai pentru 3 ani in Marea Britanie si poate fi extinsa apoi pentru inca 2 ani. Aplicantii pot opta pentru cetatenie britanica dupa ce au petrecut 6 ani in tara.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x