Thursday, March 28, 2024

Criterii dupa care alegem o trotineta

Must Read

Trotinetele reprezinta o alternativa practica si rapida a mersului pe jos pentru care adultii opteaza din ce in ce mai des. Cu ajutorul acestora te poti strecura foarte usor prin trafic, sunt usor de depozitat si transportat si sunt o alternativa destul de ieftina in raport cu autoturismele cre periodic cer combustibil. Exista o serie de modele de trotinete atat pentru copii cat si pentru adulti, pentru o simpla plimbare in parc, pentru a fi utilizate sub forma de transport zilnic, trotinete freestyle pentru a face tot felul de scheme in locurile amenajate, etc., astfel incat, indiferent care este motivul pentru care te-ai decis sa achizitionezi una, vei gasi cu siguranta modelul dorit.

Dupa ce criterii alegem insa o trotineta? Haideti sa vedem.

Greutatea suportata

Acest criteriu este foarte important atunci cand alegem o trotineta adulti. In specificatiile fiecarui model intalnim greutatea maxima pe care o poate avea utilizatorul, iar daca nu se tine cont de acest aspect, va fi influentata durata de viata a trotinetei dar si siguranta utilizatorului care este mult mai predispus accidentarilor.

- Advertisement -

Suspensiile

Suspensiile fac plimbarile sa fie mai confortabile, prin reducerea vibratiilor. In schimb, acestea adauga greutate si lungime trotinetelor, iar viteza este putin redusa din cauza arcurilor. Alegeti o trotineta cu suspensii in cazul in care drumul pe care il parcurgeti de obicei este unul lung, ce prezinta denivelari sau este un teren accidentat. Daca o folositi in schimb in zonele urbane aglomerate, cu alei netede, atunci nu aveti nevoie de suspensii.

Rulmentii

Rulmentii sunt fabricati cu aceleasi dimensiuni ale rotilor, fapt ce face sa se potriveasca perfect in interiorul acestora. Rulmentii permit rotilor sa se roteasca cu mai putina frecare si o mai mare viteza. Acestia sunt clasificati in functie de scara ABEC, care variaza intre 1 si 9. Cu cat mai mare este nivelul ABEC, cu atat rulmentul se va roti cu mai putina frecare, iar roata va prinde viteza mai mare.

Franele si puntea trotinetei

Multe modele ale trotinetelor pentru adulti sunt dotate cu frana pe spate sau pe ghidon. Frana pe spate este amplasata deasupra rotii din spate si opreste trotineta prin apasarea ei cu piciorul.

Trebuie avut in vedere ca o punte mai lata este mai eficienta, astfel vei avea suficient loc pentru ambele picioare in timpul mersului, mai ales pentru barbati care au o dimensiune mult mai mare a talpii piciorului decat femeile. Puntea este confectionata asemenea skateboard-urilor si este de obicei din aluminiu.

Cadrul si ghidonul

Ghidonul trebuie sa aiba capacitatea de a se regla in functie de inaltimea utilizatorului, astfel incat acesta sa stea confortabil si sa ridice mainile pe ghidon pana la mijlocul trunchiului, fara sa trebuiasca sa se aplece pentru a se sprijini. Materialele folosite sunt de obicei otelul si aluminiul, iar designul variaza in functie de model si producator. Ghidonul prezinta manere la ambele capete, care pot fi inlocuite si sunt disponibile intr-o mare varietate de modele, culori si materiale.

Rotile

Rotile trotinetelelor pentru adulti sunt de obicei mai mari decat cele pentru copii, precum si cele care le intalnim la skateboard-uri. Rotile se aseamana cu cele prezente la role, tocmai pentru a asigura un mers lin pe drumurile care prezinta si denivelari. Avantajul rotilor mari sunt viteza mai mare, precum si usurinta deplasarii pe drumurile cu denivelari, pavaje, alei. In ceea ce priveste dezavantajele rotilor mari, acestea sunt mai grele, mai dificil de manevrat si dureaza mai mult pentru a accelera si a incetini viteza. Dimensiunea rotilor este importanta deoarece influenteaza si greutatea trotinetei, inaltimea puntii, greutatea suportata. Materialul este de obicei poliuretan, rotile fiind dotate in interior cu un miez din material plastic sau metal care este mult mai rezistent.

Mecanismul de pliere

Acesta variaza de la dispozitive simple de pliere si blocare, pana la mecanisme sofisticate ce presupun doar apasarea a unui sau a doua butoane. Acesta depinde de producatori si modelul tricicletelor, crescand si pretul odata cu numarul elementelor adaugate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x