Thursday, March 28, 2024

Care este diferenta intre ochelarii de soare polarizati si cei nepolarizati?

Must Read

Atunci cand iti alegi ochelarii de soare trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante. Pe langa forma, culoare sau brand, calitatea si beneficiile lentilelor acestora ar trebui sa fie principalul criteriu dupa care ii alegi. Nu toate perechile de ochelari de soare sunt la fel, iar pentru a bloca efectul de orbire, este nevoie de o pereche de ochelari de soare cu lentile polarizate.

Protectia ochilor impotriva luminii solare este o cerinta esentiala a fiecarei lentile de ochelari de soare. Este foarte importanta reducerea intensitatii luminoase in zilele cu soare puternic, ca si absorbtia radiatiei UV extrem de nocive, prezenta permanent, indiferent daca este soare sau nu.

Ce este efectul de polarizare?

Polarizarea luminii a fost descoperita in anul 1808 de catre matematicianul Etienne Louis Malus. Din punct de vedere fizic, lumina naturala este o radiatie elecromagnetica ce este compusa dintr-un camp magnetic si un camp electric, orientate perpendicular generandu-se reciproc. Polarizarea luminii poate avea loc in mod natural, prin reflexia luminii nepolarizate pe suprafete plane. Polarizarea luminii se mai produce si prin reflexia luminii naturale nepolarizate pe orice suprafata reflectanta ce suporta doua medii optice. Conditia pentru a obtine polarizarea totala a luminii reflectate, este ca raza reflectata si raza refractata sa fie perpendiculare.

- Advertisement -

In viata de zi cu zi, lumina este reflectata pe o multime de suprafete ce conduc la disconfort vizual. Acest fenomen este sesizabil in special atunci cand lumina se reflecta in mod natural pe suprafetele plane sau netede, cum ar fi apa, zapada sau chiar parbrizul masinii.

Diferente intre lentilele polarizate si cele nepolarizate:

Filtrele polarizate aplicate lentilelor blocheaza efectul de orbire, purtatorul avand asfel o vedere foarte clara; pe cand lentilele nepolarizate blureaza imaginea mascand informatii importante pentru purtator, extenuandu-i ochii.

Lentilele cu filtru polarizant blocheaza efectul de orbire, permit patrunderea in ochi doar a luminii folositoare si ofera confort, performanta si siguranta; pe cand lentilele nepolarizate doar reduc cantitatea de lumina care patrunde in ochi, ingreunand astfel vederea si obosind ochii, neblocand reflexiile.

Exista 3 tipuri de lentile ce pot oferi protectie ochilor impotriva radiatiilor ultraviolete: lentile aeriene colorate, lentile fotocromatice si lentile polarizate. Dintre acestea, lentilele polarizate asigura protectie totala, protectie pe care celelalte alternative nu o ofera.

Beneficiile lentilelor polarizate:

  • 100% protectie UV – protectie impotriva radiatiilor solare daunatoare UVA/UVB
  • Vedere fara orbire – reflexie 100% blocata
  • Contrast clar – definire vizuala prin sporirea contrastelor, fara imagini blurate
  • Culori naturale – perceptie corecta a culorilor
  • Reducerea oboselii ochilor – confort zilnic si fara surmenare si incordare a ochilor
  • Durabilitate – lentilele cu filtru polarizant sunt durabile si rezistente la zgarieturi
  • Rezistenta la socuri mecanice – acestea sunt fabricate sa reziste impacturilor si sa protejeze ochii. Sunt ideale pentru activitatile zilnice si practicarea sporturilor
  • Previn afectiuni oculare ca urmare a actiunii cumulate in timp a radiatiei UV, cum ar fi: imbatranirea prematura a cristalinului, cataracta, orbirea partiala, afectiuni ale conjunctivei si corneei

Asadar, daca te-ai decis sa iti achizitionezi o pereche de ochelari de soare, asigura-te ca faci cea mai buna alegere. Intra pe Lensa.ro si vezi gama larga de produse. Daca inca nu te-ai convins ce model este cel mai potrivit pentru tine, vino in showroom-ul nostru pentru a proba modelele preferate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x