Thursday, March 28, 2024

Cele mai bune televizoare la reducere – Top televizoare Smart, 4K, LED

Must Read

In momentul de fata, in magazine sunt foarte multe televizoare HD si 4K Ultra High Definition, cu ecrane de dimensiuni mari, rezolutii bune si functii multiple.

De aceea, este foarte greu sa iei cea mai buna alegere cand vine vorba sa-ti cumperi un televizor, fie pentru dormitor sau living. De aceea, pentru a-ti usura munca, venim catre tine cu acest articol in care iti prezentam un top al televizoarelor smart, 4K, LED.

Magazine recomandate pentru cele mai bune oferte la televizoare:

Televizoare 4K Ultra HD

La ora actuala, marii producatori de televizoare se orienteaza catre fabricarea modelelor Ultra HD sau pe formatul 4K, ce ofera un numar de pixeli de 4 ori mai mare. Asadar, producatorii de televizoare aduc de pe o zi pe alta noi functionalitati – Ultra HD Premium, Dolby Vision si HDR pentru o claritate maxima a ecranelor.

Ca de exemplu, o extensie a formatului HD, ofera dezvoltari si imbunatatiri culorilor si luminozitatii.

- Advertisement -

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui televizor?

Cele mai importante elemente de care sa tii cont atunci cand vrei sa-ti cumperi un televizor sunt:

  • Nu te orienta catre un televizor cu o rezolutie mai mica de 1080 pixeli;
  • Televizoarele OLED au un aspect mai placut in comparatie cu un LCD standard sau cel cu LED-uri;
  • Orienteaza-te catre un televizor cu cel putin 4 porturi HDMI;
  • Televizoarele smart sunt cele mai cautate si cele mai bune in momentul de fata.

Dimensiunea ecranului

Fie ca esti in cautarea unui televizor standard sau a unuia inteligent ( smart TV), cel mai important factor de decizie il constituie dimensiunea ecranului, apoi dimensiunea spatiului. Ca de exemplu, pentru un living, diagonala televizorului trebuie sa fie de minim 140 de cm.

Rezolutia ecranului: 4K sau HD?

Rezolutia televizorului descrie claritatea imaginii acestuia. Un televizor HD are capacitatea de a suporta 720p, ceea ce denota ca setul afiseaza 720 de linii scanate progresiv la o singura trecere. Cele mai multe televizoare HDTV, sunt singurele care agreeaza formatul HD 1080 pixeli. In schimb, rezolutia FULL HD are numai 1080 de linii orizontale, iar modelele 4K au de patru ori mai mare numarul de pixeli decat ecranele HDTV. Un mare beneficiu al televizoarelor 4K, obictele mici de pe ecrane se pot vedea mai detaliat, iar textele mult mai clare. Cu toate acestea, imaginile sunt mai clare si realiste decat pe un HDTV.

HDR: compatibl cu Wide Color

HDR reprezinta o caracteristica a setului 4K Ultra HD, ofera culori diverse, niveluri multiple de contrast si o luminozitate buna, clara.

Ultra HD Premium reprezinta numele adoptat de catre UHD Alliance. Aceasta specificatie face referire la compatibilitatea HDR.

Dolby Vision reprezinta o versiune mai pretentioasa a HDR-ului si este creata de catre cei care au introdus Dolby, de reducere a zgomotului si a sunetului.

Cateva televizoare sunt compatibile Ultra HD Premium, cum ar fi televizoare Samsung, altele sunt compatibile cu Dolby Vision, iar unele sunt compatibile cu ambele, ca de exemplu televizoare LG. Pentru anumite televizoare Sony este implementata eticheta Ultra HD Premium cu licentiere Dolby Vision.

LED si LCD

Ecranele HD si Ultra HD utilizeaza diode emitatoare de lumina intitulate LED-uri pentru a ilumina ecranul LCD. O alta tehnologie numita Quantum Dot este din ce in ce mai intalnita datorita solicitarilor impuse de tehnologia HDR . Un televizor LCD furnizeza o aparitie de culori si luminozitate bogata.

TOP televizoare smart, 4K, LED

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x