Thursday, March 28, 2024

Trăim în țara care are 120 milioane de euro pentru Catedrală, dar are doar 11 paturi pentru arși și niciun spital nou de 30 de ani

Must Read

Potrivit cifrelor oficiale, Catedrala Neamului a costat, până acum 120 milioane de euro, din care aproximativ 90 milioane de euro sunt bani publici. Asta în condițiile în care construcția nu este finalizată decât într-o proporție de 75%, iar Guvernul promite alte sume de bani pentru terminarea proiectului.

Din păcate, în România care are 120 milioane de euro pentru o catedrală, există doar 11 paturi pentru pacienții arși, în condițiile în care, în urmă cu doi ani, peste 40 de tineri au murit în chinuri pentru că nu au existat condiții pentru a fi tratați în spitalele românești.

De atunci și până astăzi, ca lecție a acelei tragedii, statul român nu a făcut NIMIC pentru a îmbunătăți condițiile din spitale, ba din contră. Capacitatea spitalelor a scăzut, iar mulți alți pacienți au murit de atunci din aceeași cauză. Ultimul caz, al unui tânăr de 29 de ani, din Neamț, care a murit fiindcă nu s-a găsit niciun loc într-un spital din România unde să fie tratat după ce a fost rănit într-o explozie.

Din păcate, în România care are 120 milioane de euro pentru o catedrală nu s-a mai construit un spital nou de 30 de ani. Și nu doar că nu s-a mai construit, dar cele vechi stau să cadă peste pacienți. 80% din spitalele județene, coloana vertebrală a sistemului românesc de sănătate, sunt ruine insalubre, prin care colcăie gândacii la braț cu infecțiile și bacteriile.

- Advertisement -

Din păcate, în România care are 120 milioane de euro pentru o catedrală, bolnavii din cancer nu au acces la servicii elementare de sănătate. În județul Constanța, bolnavii de cancer sunt trimiși la București fiindcă nu există posibilitatea să facă radioterapie. De asemenea, bolnavii cu infarct nu au altă speranță decât elicopterul SMURD.

Oameni buni, trăim în țara în care singura speranță la viață a bolnavilor este mâna întinsă la prieteni, la străini, la mărinimia românilor de rând, care se mobilizează pentru a strânge bani pentru a-i salva de la moarte. Este plin internetul de campanii umanitare, de fii, fiice, soți și soți, părinți și bunici care imploră pentru un euro, care imploră pentru o șansă la viață. Asta e țara care are bani pentru catedrale și preoți, dar își îngroapă propriul popor de viu.

Catedrala Neamului a fost sfinţită după opt ani de lucrări, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi, veniţi din toată ţara. Neoficial, la eveniment au participat 40.000 de pelerini. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi. În interior, pe parcursul slujbei de sfinţire au avut acces doar cei 2.000 de oficiali invitaţi, printre care şi premierul Viorica Dăncilă. Enoriașii au urmărit ceremonia de pe esplanada din fața clădirii.

Catedrala Mântuirii Neamului este realizarea românilor şi a României, a afirmat, duminică, prim-ministrul Viorica Dăncilă, precizând că ne putem mândri cu acest proiect pe care trebuie să îl poarte în suflet toţi cetăţenii acestei ţări.

Patriarhul Daniel a sosit la eveniment într-o limuzină Mercedes de peste 200.000 euro, semn că, într-adevăr, bogăția nu e un lucru rău, după cum mărturisea Preafericitul zilele trecute

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x