Tuesday, April 16, 2024

Lista gafelor premierului Viorica Dăncilă

Must Read

Premierul Viorica Dăncilă, în funcţie din ianuarie 2018, ne-a obişnuit ca la aproape fiecare apariţie să comită câte o gafă.

Iată un sumar al greşelilor de exprimare sau de protocol pe care le-a făcut Viorica Dăncilăde când a preluat mandatul de prim-ministru al României.

La începutul mandatului, în februarie 2018, invitată într-o emisiune tv, şefa guvernului i-a numit “autişti” pe cei care, într-o dezbatere din Parlamentul European, au criticat îndepărtarea actualei guvernări de la Bucureşti de valorile europene, întrucât “dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”.

În aprilie, la începutul unei şedinţe de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a declarat că vor fi adoptați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea stadionului Giulești, “în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci“.

- Advertisement -

A urmat celebra replică “make a photo”, dar şi o gafă de protocol atunci când l-a primit pe omologul său croat, Andrej Plenkovic, în curtea Palatului Victoria. 

După imn, în cadrul trecerii în revistă a gărzii de onoare, protocolul prevede că oficialii participanți la ceremonie trebuie să salute drapelul României. Doar că Viorica Dăncilă din nou se grăbea să intre în palatul Victoria, indicându-i premierului croat acest lucru, cu o mișcare de mână, însă premierul croat a atenţionat-o.

Seria gafelor a continuat în interiorul Palatului Victoria, când a ținut un discurs, în care a făcut 2 greșeli de exprimare în limba română, dezacorduri: ” (…) apartenenței CELE două state” şi “(..) în contextul apartenenței la ACEIAȘI trio de PREȘIDENȚII”.

Nici în limba engleză nu s-a exprimat corect, la finalul discursului. De fapt, a încercat să îl întrebe pe omologul său dacă dorește să facă o fotografie şi a zis: ”Make a photo?”

Într-o altă şedinţă de Guvern, Viorica Dăncilă s-a încurcat în cuvinte, confundând DEMOCRAȚIA cu BIROCRAȚIA.

”Am participat ieri împreună cu ministrul Petre Daea, la punerea în FUNCȚIE a stației de pompare și repompare din județul Vrancea. Agricultura este un domeniu strategic”, a spus premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea unei ședințe a Executivului. Variantă corectă: la punerea în FUNCȚIUNE.

În şedința de Guvern privind privind mărirea efectivelor Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi un simulator, premierul a spus: “dorim să ne anexăm pe prevenţie“. Corect este să ne axăm pe prevenție.

În iulie, aflată în vizită oficială în Muntenegru, la Podgorica, şefa guvernului de la Bucureşti a susţinut în discursul său că se află la Pristina, capitala Kosovo. Greșeală Vioricăi Dăncilă a fost corectată de translatorul oficial. 

Aflată în Macedonia, Viorica Dăncilă s-a erijat în primul șef de guvern care a vizitat vreodată statul. „Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje, ca primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă. E adevărat, e primul șef de Guvern care vine la Skopje după instalarea noului Executiv. Nu este însă, nici de pe departe, primul din istorie.

Premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, sosit în România la summitul Inițiativa celor Trei Mări. Guvernul a precizat că întâlnirea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de la aeroport, nu a mai avut loc deoarece aeronava cu care a venit în România şeful CE a aterizat mai devreme de ora anunţată, iar Serviciul de Protecţie şi Pază a preluat delegaţia oficialului european şi a plecat spre hotelul unde urma să fie cazat Juncker.

La Bruxelles, Viorica Dăncilă a spus, într-o întâlnire cu grupurile politice din Parlamentul European, că „cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”. Premierul Viorica Dăncilă vorbea despre jandarmeriţa bătută de mai mulți indivizi în timpul protestului din 10 august.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x