Thursday, April 18, 2024

Televiziunea Canal 33, disponibilă în cadrul platformei TVX InterLAN

Must Read

Canalul este disponibil în format IP multicast și poate fi accesat la:

Pentru obținerea acordurilor de retransmisie a televiziunii Canal33, TVX InterLAN vă invită să luați legătura cu Alexandru Răducanu, al.raducanu@canal33.ro, tel. +40754271000. Postul este liber la retransmisie.

În acest moment platforma TVX InterLAN (TV eXchange) se prezintă astfel:
– 37 stream-uri SD și HD
– 13 stream-uri în format HD.
– 24 posturi TV regionale și naționale
– 20 posturi TV naționale

“Mediul IP reprezintă viitorul transmisiunilor audio/video, folosind protocolul Multicast. Prezența într-un IX în vederea distribuirii stream-urilor aduce un plus de calitate pentru furnizorii de conținut cât și pentru operatorii de cablu. Avantajele față de o conexiune tradițională prin satelit sunt calitatea superioară a transmisiunilor (Full HD, 4K, 3D, HDR, UHD), latența scăzută pe partea de distribuție, prezenta simultană a mai multor tipuri de flux-uri (MPEG-2 sau MPEG-4), costurile reduse de operare, independența față de factorii externi (condiții meteo) sau față de terți, posibilitatea de a prelua flux-ul din locații diferite, securitatea ridicată și controlul total asupra celor care pot recepționa flux-urile folosind platforma de management, garantarea calității flux-ului până la operatorul de cablu și posibilitatea de a verifica cine receptioneaza flux-urile. Furnizorul de conținut poate livra în IX mai multe flux-uri având caracterisitici diferite (codare MPEG-2 sau MPEG-4), rezoluții multiple (4K, FullHD, UHD) și chiar în format 3D”, explică pentru HD Satelit Gabriel Sârbu, membru consiliu director al Asociatiei Interlan.

- Advertisement -

“Garantarea calității între furnizorul de conținut și operatorul de cablu se face astfel: traficul multicast este transportat printr-un VLAN separat, iar alocarea de bandă este separată pentru VLAN-ul respectiv. Se monitorizează conexiunea și latența între furnizor și operator. Fluxul nu este alterat și nici modificat de către Interlan, iar livrarea flux-ului se efectuează printr-un port dedicat/separat. Flux-ul poate să fie preluat din locații diferite și trasee diferite. Folosind platforma de management, furnizorul de conținut poate oferi access sau restricționa accesul operatorului de cablu la flux. După fiecare operațiune, părțile implicate (furnizorul, operatorul și Interlan) vor fi notificate printr-un email despre operațiunea care urmează a fi implementată. Aplicarea operațiunilor se va efectua la ora 00:00, permițând astfel celor două parți sa reacționeze în caz de eroare. Pentru urgențe poate să fie contactat personalul tehnic, în vederea operării modificării în cel mai scurt timp”, mai explică reprezentantul Interlan.

În cadrul platformei se poate verifica ce operatori de cablu preiau flux-ul în momentul respectiv. Există o listă cu acțiunile în cadrul platformei (autentificări, access acordat sau retras). Există de asemenea posibilitatea de a vedea datele operatorilor prezenți în Interlan, în vederea inițierii unor discuții.

Accesul gratuit la VLAN-ul de multicast pentru operatorii de cablu se efectuează în baza calității de membru Interlan și a accesului oferit de către furnizor. Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul InterLAN la adresa www.interlan.ro, secțiunea Platforma TVX.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x