Friday, April 19, 2024

Patriarhul Daniel ar putea fi cel mai nou cetăţean de onoare al Capitalei. Actul a fost semnat de Gabriela Firea

Must Read

Preafericitul Patriarh Daniel ar putea fi numit cetăţean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, semnat de Gabriela Firea. Titlul ar urma să i se confere „pentru activitatea social-filantropică” şi pentru „ridicarea Catedralei”.

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament cât şi un Centru de Conferinţe, toate în incinta Catedralei noi.

Având în vedere importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei,

Pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susţinut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor…Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

- Advertisement -

Proiectul, semnat de primarul general, Gabriela Firea, va fi dezbătut săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

De asemenea, în proiect se menţionează şi „activitatea social-filantropică” a Patriarhului.

„Se conferă titlul de cetăţean de onoarea al Municipiului Bucureşti domnului Dan Ilie Ciobotea, pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată pe plan naţional şi internaţional”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de săptămâna viitoare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x