Friday, March 29, 2024

Solistul trupei The Prodigy a murit la vârsta de 49 de ani

Must Read

Keith Flint a fost găsit mort în locuința sa din Dunmow, Marea Britanie. Moartea acestuia nu este considerată una suspectă, potrivit autorităților britanice, citate de The Sun. „Am primit un apel în jurul orei 8.10 privind starea unui bărbat.

Din păcate, medicii au pronunțat decesul, care nu este considerat suspect”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Essex, pentru sursa citată. Keith Flint este solistul trupei britanice The Prodigy, cunoscută pentru melodii precum „Firestarter” și „No good”.

Formația a devenit cunoscută la începutul anilor ’90, fiind considerată una dintre cele mai îndrăgite trupe britanice. Piesele „Firestarter” și „Breathe” au ocupat primele poziții în clasamentele muzicale, în 1996. În plus, The Prodigy a avut șase albume clasate pe primul loc în topurile muzicale.

Keith Flint a debutat la Prodigy ca dansator de trupă

- Advertisement -

Keith Flint a devenit cunoscut pentru stilul său excentric, precum și pentru interpretările energice din timpul concertelor. El s-a născut în Redbridge, în estul Londrei, și s-a mutat în Braintree, Essex.

La un club din acest oraș l-a cunoscut pe Liam Howlett, alături de care a fondat trupa The Prodigy.

Inițial, Keith Flint era doar dansator în trupă, însă a debutat ca solist pe piesa Firestarter, melodie care a adus faima The Prodigy. The Prodigy a concertat la București în 1995, la Sala Polivalentă.

Potrivit articolelor de presă din acea perioadă, trupa a încasat 40.000 de dolari, o sumă destul de mare pentru acea perioadă. Au revenit în 1997 (cu un concert tot la Sala Polivalentă din Capitală), în 2007 (la Cokelive, pe Lacul Morii, dar și în Sibiu), apoi în 2009 (la Peninsula Festival din Târgu-Mureș) Trupa a revenit în România pe 1 iulie 2011, concertând în cadrul festivalului Rock The City.

A urmat un concert la Electric Castle, în 2015, și un nou show în 2018, cu prilejul festivalului Untold.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x