Thursday, March 28, 2024

Incendiu devastator la Catedrala Notre-Dame din Paris: O turlă a edificiului s-a prăbuşit

Must Read

Un incendiu puternic a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris , unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din Europa. Fleşa edificiului s-a prăbuşit, scrie pres locală.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 18.50 (19.50 ora României), cel mai probabil în urma unor lucrări de renovare, spun pompierii, care intervin la faţa locului.

Potrivit unor imagini difuzat pe reţelele de socializare, flăcările au cuprins întreg acoperişul.

Într-un final, fleşa clădirii a cedat şi s-a prăbuşit.

- Advertisement -

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a deplâns un „incendiu teribil“.

„Un incendiu teribil este în curs la Catedrala Notre-Dame din Paris. @PompieriiDinParis încearcă să stingă flăcările. Suntem mobilizaţi la faţa locului în strânsă legătură cu @diocezaparis. Invit pe fiecare să respecte perimetrul de securitate“, a scris ea pe Twitter.

Nu există informaţii despre victime.

Catedrala era închisă vizitatorilor începând de la ora 18.00.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a anulat discursul despre concluziile dezbaterii naţionale legate de protestele mişcării „Vestele galbene“.

Situată pe Ile de la Cite, în centrul Parisului, Catedrala Notre-Dame este un monument al arhitecturii gotice timpurii. Construcţia clădirii a început în 1163 şi a durat până în 1345. Este unul dintre cele mai vizitate obiective istorice din Europa, atrăgând milioane de turişti anual.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x