Proprietarul Gucci, donații de peste 300 milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

După incendiul care a distrus Catedrala Notre Dame au venit și primele donații pentru a fi folosite la reconstrucția monumentului. Una dintre cele mai bogate familii din Franța a răspuns prompt cererilor președintelui Macron.

Familia miliardarului francez François Pinault, care este proprietarul echipei de fotbal din Ligue 1 Stade Rennais, a promis 100 de milioane de euro (113 milioane de dolari) pentru reconstrucția catedralei Notre Dame distruse de incendiu, relatează CNN.  Francois Pinault este unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din Franța și Europa, cu o avere estimată la peste 10 miliarde de euro.

Fiul lui Pinault, François-Henri Pinault, care este președintele holdingului Grupului Artemis, a numit incendiul masiv la Notre Dame o tragedie care afectează toată Franța.

“Această tragedie îi lovește pe toți francezii și, dincolo de asta, pe toți cei dedicați valorilor spirituale”, a declarat el pentru AFP. “În fața unei astfel de tragedii, toată lumea dorește să reînvie această bijuterie a patrimoniului nostru cât mai repede posibil”, a completat Pinault

Proprietățile familiei includ mărcile de lux Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga și Alexander McQueen, precum și casa de licitații Christie’s. François-Henri Pinault este soțul lui Salma Hayek.

LATER EDIT: De asemenea, grupul de lux LVMH şi familia Arnault au anunţat marţi o donaţie de 200 de milioane de euro pentru fondul dedicat reconstrucţiei catedralei Notre-Dame, după incendiul gigantic care a devastat-o luni.

“Familia Arnault şi grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie naţională, se asociază reconstrucţiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului său şi al unităţii sale”, se precizează într-un comunicat.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.