Thursday, March 28, 2024

Cum sa mentinem automobilul in conditii de top? RomTractari are cateva sfaturi utile!

Must Read

RomTractari este una dintre cele mai longevive companii de tractari pe piata autohtona, Experienta de peste 10 ani se observa in momentul in care clientii ne solicita ajutorul pentru diferite defectiuni ale automobilului. Oferim servicii precum: Tractari Auto Bucuresti Sector 1, Transport International de autoturisme, depanare pana de motor etc. Doar apelandu-ne putem interveni in regim de urgenta si putem ajunge in cel mai scurt timp la locatia dumneavoastra pentru a va tracta vehiculul sau pentru a va repara diferitele defectiuni cu care va confruntati.

Iarna anului 2019 a fost una destul de primitoare pentru cetatenii romani, insa nu trebuie sa ignoram starea autovehiculelor, deoarece acestea sunt cele mai afectate. Sezonul rece nu este cel mai prielnic pentru vehicule, iar soferii trebuie sa aiba in vedere cateva aspecte in momentul in care primavara incepe sa se instaleze. RomTractari va sugereaza cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmati odata cu venirea anotimpului renasterii si care sunt piesele auto pe care trebuie sa le verificati dupa trecerea sezonului rece.

Farurile si proiectoarele trebuie sa fie verificate foarte atent, intrucat pe perioada iernii, nisipul si sarea folosite de firmele specializate in servicii de deszapezire pentru a preveni deraparea si diferitele accidente cauzate de gheata de pe carosabil, sunt daunatoare pieselor auto, respectiv acestea isi reduc eficienta. Suprafata de sticla se matuieste din cauza nisipului si a altor murdarii care sunt proiectate in momentul conducerii. Multi dintre soferi sunt supusi riscurilor din cauza ca farurile raman matuite si devin foarte greu de vazut de catre ceilalti participanti la trafic. Propunerea RomTractari este sa va montati o folie de protectie pe faruri la un centru specializat, iar aceasta metoda va va reda vizibilitatea de care aveti nevoie la costuri mult mai mici fata de schimbarea integrala a farurilor.

Un produs indispensabil oricarui sofer pe perioada inghetului este antigelul. Lichidul de racire al motorului trebuie verificat intotdeauna la inceputul sezonului rece pentru a ne asigura ca este inca bun si ca poate impiedica inghetul. Sfatul RomTractari este sa nu uitati sa il verificati chiar si la sfarsitul lunii februarie, deoarece pot exista diverse defectiuni provocate de gheata sau nisip la radiator. Verificarea nivelului lichidului este primul lucru care trebuie realizat, intrucat diferentele mari de temperatura pot provoca scurgeri de la radiator sau craparea garniturii. Nivelul antigelului trebuie sa fie cat mai inalt, insa daca este cu mult mai jos decat normal trebuie sa aflati motivul scurgerii, iar apoi sa reumpleti rezervorul.

- Advertisement -

Discurile de frana sunt nelipsite oricarui autovehicul si reprezinta o componenta importanta a sistemului de franare, iar acestea trebuie schimbate regulat in momentul in care au atins un numar de kilometri. Pe parcursul lunilor geroase, acestea au de suferit din cauza umezelii, dar si a substantelor folosite pe carosabil. Ovalizarea discurilor se produce atunci cand frana este folosita excesiv, in orase aglomerate, pe munte sau in viraje multiple. Defectiunea discurilor reiese in momentul in care exista trepidatii puternice in momentul franarii, iar in timp vibratia poate produce defectarea altor piese importante din automobill. Pentru situatiile in care masina dumneavoastra nu mai raspunde comenzilor, iar discurile de frana sunt deja ovalizate, noi suntem intotdeauna pregatiti sa va ajutam cu serviciul Tractari Auto Bucuresti Sector 1.

Uleiul de motor trebuie verificat cat de des posibil, iar indiferent de perioada de timp care a trecut de la ultima revizie, este bine sa vedem starea acestuia dupa perioada geroasa, deoarece este influentat de temperaturile din exterior, noaptea putand ajunge chiar si la – 10 grade Celsius, iar in momentul in care motorul este cald poate trece de 90 de grade Celsius. Cu cat investim mai mult in produse de calitate, cu atat putem sa observam diferenta dintre o masina ingrijita si una care nu este in cele mai bune conditii. Uleiurile cu un pret mai ridicat sunt facute pentru a rezista la diferentele bruste de temperatura, insa multi conducatori auto circula cu ulei de calitate indoielnica, sub nivelul optim. Pentru a identifica starea lichidului trebuie sa fim atenti la vascozitate si culoarea lui, astfel un ulei de motor negru trebuie sa fie schimbat cat mai repede cu putinta, iar daca in momentul in care il testati cu ajutorul mainilor observati ca este contaminat, cu atat mai mult trebuie sa consultati un mecanic auto care sa va ajute in aceasta situatie pentru a evita nevoia de apelare a serviciului de tractare auto.

Intr-un final, becurile exterioare trebuie sa fie verificate temeinic inainte de a porni la drum fie el de scurta durata. Politia Rutiera amendeaza orice sofer care circula neregulamentar, avand un bec ars ori de la far sau de la stop, iar conducatorii auto pot ramane fara certificatul de inmatriculare. Arsura becurilor se poate produce din cauza infiltrarii umezelii in far sau stop sau si din cauza rupturii filamentelor cauzate de gropile din carosabil, insa este o realitate ca majoritatea autovehiculelor au probleme cu iluminarea pe parcursul celor 3 luni inghetate. Echipa RomTractari va sugereaza ca inainte de fiecare plimbare cu vehiculul sa verificati daca toate becurile functioneaza pe cele 3 pozitii, acest lucru este foarte important pentru a respecta legea, dar si pentru a ne asigura ca putem sa avem o calatorie fara incidente.

Astfel, analizand toate cele mentionate anterior, RomTractari va sta la dispozitie in situatiile in care nu ati urmat pasii descrisi si va aflati in ipostaza soferului pagubit, ramas pe marginea drumului fara niciun ajutor pentru a repara defectiunea masinii. Noi va venim in ajutor cu serviciul Tractari Auto Bucuresti Sector 1 la orice ora din zi sau din noapte, in fiecare zi din saptamana. Va invitam sa ne apelati cat mai rapid la numarul de telefon afisat pe pagina noastra web unde puteti afla o multitudine de lucruri despre societatea RomTractari, despre tarifele percepute pentru fiecare serviciu, dar si despre echipa noastra si modul in care am reusit sa construim o companie performanta care aduce zambetul pe buze tuturor clientilor care ne cer ajutorul zilnic.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x