Thursday, March 28, 2024

Sfaturi oferite de RomTractari pentru a prelungi durata de functionare a masinii personale

Must Read

Compania RomTractari se bazeaza de peste un deceniu pe tractarea automobilelor defectate, depanarea de pana de roata sau de motor, dar in acelasi timp se asigura ca fiecare sofer care necesita un astfel de serviciu poate ajunge la destinatie in conditii depline de siguranta. Echipajul RomTractari este instruit si pregatit sa intervina oferind suport oricarui client care necesita serviciul Tractari Auto Bucuresti Sector 5, iar indiferent de locatia dumneavoastra, Capitala Romaniei sau in orice alt oras din Uniunea Europeana, echipa de interventii rapide va raspunde solicitarilor dumneavoastra.

Echipa RomTractari va ofera cateva sfaturi care sa va ajute in intretinerea automobilului personal, pe care multi soferi le omit din lipsa timpului, sau din lipsa informatiilor. Pentru ca automobilul sa fie intotdeauna in stare perfecta de functionare si sa fie mereu pregatit pentru orice tip de drum, este important sa urmam cateva dintre urmatoarele indrumari:

  1. Verificati intotdeauna presiunea in roti. Cel putin odata pe luna trebuie sa va opriti fie la o vulcanizare sau benzinarie care detine aparatura necesara si verificati daca presiunea este la cotele normale, intrucat un indice scazut al acesteia va afecta dinamica vehiculului, dar si consumul de carburant care poate creste.
  2. Sezonul rece nu este chiar cel mai benefic pentru autovehicule. Trecerea brusca de la temperaturi sub 0 Grade Celsius, atunci cand masina este stationata, pana la 90 de grade, in momentul in care motorul este incalzit complet, afecteaza mai multe componente ale automobilului precum bateria. Aceste piese trebuie verificate inainte de sosirea iernii pentru a va asigura ca nu va fi afectata de conditiile meteo si ca puteti sa plecati linistit la drum.
  3. Inainte de a porni spre locatia dorita, asigurati-va ca toate becurile sunt functionale si asigurati-va mereu aveti la indemana un nou set de rezerva. Atunci cand schimbati un bec ars trebuie sa aveti grija cum il manevrati pentru a nu-l sparge, iar cel mai bine il inlaturati cu ajutorul soclului de metal.
  4. La fiecare 10.000 de kilometri parcursi este recomandat sa mutati rotile intre puntile autovehiculului pentru a le uza egal. Anvelopele pozitionate pe puntea din fata trebuie inlocuite cu cele de pe puntea din spate.
  5. Inainte de a porni la drum, verificati cu atentie uleiul de motor. Lichidul trebuie sa aiba o culoare cat mai inchisa, iar in momentul in care atingeti uleiul trebuie sa va asigurati ca nu este contaminat cu diverse murdarii. In cazul in care nivelul lichidului este scazut trebuie sa completati cu acelasi tip de ulei sau cu unul care are aceleasi caracteristici.

Oferindu-va aceste sfaturi, echipa RomTractari doreste sa va fereasca de diverse probleme pe care le-ati putea intampina in momentul in care va aflati la volan. Nu ezitati sa ne apelati si sa solicitati serviciul Tractari Auto Bucuresti Sector 5 in situatiile in care masina nu mai raspunde comenzilor sau va intampinati cu defectiuni ale anvelopelor, motorului sau bateriei. Echipa RomTractari va poate tracta pana la cel mai apropiat service unde puteti descoperi motivul defectarii, iar pentru situatiile in care doar cateva zile va desparteau de mecanicul auto care trebuia sa va faca revizia si nu stiti ce ar trebui schimbat, sau ce trebuie sa cumparati, noi va ajutam cu o serie de indrumari pe care fiecare dintre soferi poate sa le foloseasca atunci cand viziteaza service-ul auto.

  1. Verificati sistemul de franare. Cel mai important sistem de siguranta al autovehiculului trebuie sa fie intotdeauna bine intretinut si sa fiti mereu siguri ca poate face fata unor drumuri lungi si dificile. Placutele de frana, lichidul de frana si discurile de frana trebuie schimbate imediat daca starea lor nu este una buna si asigurati-va ca achizitionati doar produse de cea mai inalta calitate.
  2. Filtrul de carburant este o piesa foarte importanta care ajuta motorul sa functioneze in parametrii optimi si are rolul de a filtra carburantul de impuritati. Specialistii propun schimbarea acestuia odata ce au fost parcursi 30.000 km, insa fiind o piese atat de importanta, iar unele masini sunt foarte sensibile la murdaria din combustibil, este de preferat sa il schimbati odata ce ati strabatut 15.000 km deoarece costul acestuia este foarte mic.
  3. Lichidul din caseta de directie are rol de lubrifiere pentru caseta de directie si totodata asigura rotirea volanului mult mai fluent. O mare parte din soferi nu sunt constienti ca acest lichid trebuie si el schimbat in functie de specificatiile acestuia, dar si de perioada la care trebuie inlocuit. Datorita lichidului caseta de directie va functiona mult mai usor si atunci cand este cazul este de preferat sa il inlocuiti.
  4. La fiecare revizie trebuie sa luati in considerare schimbarea bujiilor, mai ales daca masina dumneavoastra functioneaza cu ajutorul benzinei, iar vehiculele pe diesel trebuie sa fie verificate intotdeauna de mecanic pentru a constata starea acestora. Bujiile au rolul de a produce scanteia necesara aprinderii carburantului din motoarele cu explozie.
  5. Mecanismul de distributie este un sistem al motorului cu ardere interna si este necesar pentru a corela umplerea cilindrilor motorului cu carburant. Kitul de distributie trebuie schimbat in intervalul de 70.000 km si 150.000 km. Schimbarea distributiei poate veni insotita si de nevoia de inlocuire a mai multe piese auto.

Asadar, echipa RomTractari spera ca o sa luati in calcul toate sfaturile despre care am discutat mai sus si ne dorim ca fiecare sofer sa aiba grija de autovehiculul lui in cel mai bun mod pentru a evita situatiile dificile. Indiferent de problema cu care va confruntati si indiferent de locatia dumneavoastra, noi suntem intotdeauna pregatiti cu platforme auto de ultima generatie pentru a va oferi serviciul Tractari Auto Bucuresti Sector 5 cat mai rapid cu putinta si pentru ca dumneavoastra sa va continuati drumul in siguranta. Tarifele noastre, serviciile, dar si portofoliul nostru, alcatuit din clienti cu care colaboram de ani de zile, puteti sa le gasiti pe pagina noastra web unde este afisat si numarul de telefon la care ne puteti suna in program Non-Stop.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x