Thursday, March 28, 2024

Sfaturi utile pentru sofatul pe parcursul noptii oferite de echipa RomTractari

Must Read

Societatea RomTractari se afla in topul celor mai longevive si integrate companii care se ocupa cu servicii de tipul tractarilor auto, precum Tractari Auto Bucuresti Sector 3, Transport International de Automobile, depanarea multiplelor defectiuni ale masinii, dar si oferind optiunea de Parcare Privata pentru clientii aflati in impas si care nu au unde sa stationeze masina pe o perioada mai lunga de timp.

Pentru multi conducatori auto, sofatul pe parcursul noptii poate fi o activitate foarte dificila intrucat acest lucru aduce discomfort creat de oboseala accentuata, iar simturile sunt mult mai solicitate decat pe timpul zilei. Riscul de accidentare creste de 3 ori pe parcursul noptii in comparatie cu sofatul pe timp de zi, iar un motiv pentru aceasta statistica este nerecunoasterea culorilor, a gropilor sau neidentificarea corecta a semnelor de circulatie. Pentru a putea evita accidentele noi va oferim cateva sfaturi utile pe care trebuie sa le luati in considerare in momentul in care va urcati la volan dupa inserare. Pentru inceput trebuie sa verificati foarte atent farurile automobilului si sa inlocuiti orice bec ars existent in stopuri sau faruri, deoarece acestea sunt piesele auto care va fac vizibil de catre ceilalti participanti la trafic. Niciodata sa nu plecati folosind masina daca unul din becuri este ars sau murdar intrucat va cresteti considerabil riscul de accidentare pe parcursul noptii, iar pentru momentele in care becurile s-au ars pe parcursul drumului, este de preferat sa tineti constant in masina un set de becuri cu care sa le inlocuiti.

Farurile trebuie sa fie reglate corespunzator pentru a oferi vizibilitate adecvata. Daca farurile masinii nu bat corespunzator trebuie sa va prezentati de urgenta la un service care va poate ajusta conul de lumina in functie de tipul de incarcare a autovehiculului, insa daca sunteti unii dintre norocosi care detin vehicule echipate cu sistem de reglare automat atunci asigurati-va ca sunt pozitionate corect.

Un pas important pe care toti soferii trebuie sa-l urmeze este curatarea riguroasa a parbrizului. Noaptea observam mult mai bine urmele de murdarie de pe geamuri, astfel va pot deranja in momentul in care sofati si chiar va pot distrage atentia. Oglinzile exterioare, luneta si geamurile laterale trebuie curatate de asemenea cu ajutorul solutiilor speciale si a unei lavete si trebuie sa evitati sa atingeti suprafetele vitrate cu degetele pentru a va asigura ca nu ramane nicio urma care v-ar putea distrage de la drum.

- Advertisement -

Un alt sfat oferit de RomTractari este sa reduceti intensitatea iluminarii bordului. O multitudine de autovehicule sunt prevazute cu un sistem care va permite sa reduceti iluminarea plansei de bord in momentul in care se intuneca, iar aceasta optiune este benefica pentru toti soferii intrucat atentia lor va fi doar asupra drumului nu catre lumina din interiorul automobilului. Vehiculele care sunt dotate cu elemente ale bordului care pot fi stinse pe parcursul drumului sunt din ce in ce mai comercializate intrucat pot reduce semnificativ accidentele atunci cand se intuneca si ajuta soferul sa se concentreze mai mult pe detalii de pe drum precum animale, gropi, curbe abrupte si multe altele. RomTractari este pregatit in program Non-Stop sa va ofere serviciul Tractari Auto Bucuresti Sector 3 in situatiile in care nu ati observat diferite impedimente si v-ati accidentat. Animalele sunt un factor major care pot produce coliziuni, intrucat soferii nu le pot observa pe timp de noapte, insa puteti fi atenti la reflectiile din ochii acestora pentru a va oferi timpul necesar unei franari optime care sa va ajute sa evitati accidentarea. Pe parcursul noptii oboseala se instaleaza mult mai usor, mai ales daca ati avut multe evenimente cu cateva ore in urma, simturile sunt mult mai solicitate decat pe parcursul zilei, iar cel mai bun lucru de facut este sa va monitorizati starea si sa nu priviti intr-un singur punct, ba chiar sa aveti o imagine de ansamblu pe tot parcursul traseului. Daca nu va simtiti in stare sa ajungeti la locatie este de preferat sa va opriti chiar si pentru o jumatate de ora pentru a va odihni si pentru a va continua traseul in conditii optime. Totodata, nu trebuie sa priviti niciodata farurile care vin de pe sens opus intrucat acest lucru accentueaza oboseala si chiar veti avea nevoie de cateva minute pentru a va recapata vederea integral.

Precum stim, becurile care nu sunt omologate sunt foarte deranjante ochiului, asa si farurile de ceata pot fi un impediment pentru ceilalti participanti la trafic intrucat afecteaza vizibilitatea si ii pot obosi foarte rapid. Aceasta caracteristica a vehiculului trebuie folosita doar cand vizibilitatea este afectata de ceata, avand rolul ca ceilalti conducatori sa va poata observa pe sosea, iar de fiecare data sa nu uitati sa le stingeti atunci cand fenomenul natural a disparut.

Este foarte important sa urmam toti pasii pe care ii facem si in timpul zilei. Sa nu uitam sa ne punem centura de siguranta, sa ajustam scaunul, oglinda, sa lasam telefonul in geanta sau intr-un loc in care nu ne poate distrage atentia si sa pornim la drum cat mai relaxati. De asemenea, este de preferat sa fiti cat mai atenti la participantii la trafic, gropi sau animale care circula pe carosabil si totodata sa reduceti viteza si sa pastrati distanta legala dintre dumneavoastra si celelalte masini pentru a evita posibile accidente. RomTractari va poate scoate din orice situatie dificila cu ajutorul serviciului Tractari Auto Bucuresti Sector 3 de fiecare data cand ne solicitati ajutorul.

Concluzionand, asociatia RomTractari va asteapta apelul in program Non-Stop pentru ca dumneavoastra sa aveti parte de o experienta cat mai placuta in momente neplacute, atunci cand vehiculul este rasturnat sau derapat sau pur si simplu nu mai este un mijloc de transport sigur cu care puteti sa ajungeti la destinatie. Puteti gasi mai multe informatii despre echipa RomTractari, tarifele percepute, dar si despre servicii pe pagina noastra web unde, totodata veti gasi si numarul de telefon la care ne puteti apela de fiecare data cand aveti nevoie de un ajutor profesionist.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x