Wednesday, March 29, 2023

Barna ar susţine o lege care să permită căsătoriile între persoanele cu acelaşi sex: Nu aş vedea nicio problemă

Must Read

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat miercuri că susţine căsătoria între persoane de acelaşi sex şi că ar fi de acord cu o lege care să reglementeze acest lucru. Totuşi, acesta e de părere că deocamdată societatea românească nu este pregătită pentru o astfel de temă.

Barna aminteşte că în Europa există deja state care au reglementat căsătoriile între persoanel cu acelaşi sex, dar societatea românească încă nu e pregătită pentru asta.

„În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus şi la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituţiei pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranţă, nu ştiu dacă în 10, 5 sau 2 sau 20 de ani”, a declarat Dan Barna la Marius Tucă Show.

Preşedintele USR a mai adăugat că nu se opune nici adoptării unei legi care să permită căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi a ezitat să răspundă dacă e de acord ca familiile gay să poată înfia copii.

„În momentul în care vom ajunge şi o astfel de iniţiativă ar ajunge în dezbaterea publică şi ar rezulta lucrul acesta ca fiind o prioritate, nu aş vedea nicio problemă”, a afirmat liderul USR.

- Advertisement -

În octombrie anul trecut Barna anunţa că partidul său vota împotriva modificării Constituţiei pentru redefinirea noţiunii de familie, considerând că este o temă falsă.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This