Thursday, March 28, 2024

Cum sa intretinem masina intr-o stare perfecta?

Must Read

Tuturor ne este cunoscut faptul ca suntem in continua dezvoltare din toate punctele de vedere, iar autovehiculele nu sunt mai prejos. Tehnologia ajuta la crearea unor masini din ce in ce mai sofisticate si mai dotate din punct de vedere tehnic. De la masinile electrice care se alimenteaza doar de la o sursa de curent la vehiculele cu pilot automat care va ofera oportunitatea sa nu folositi nici volanul nici pedalele intrucat aceasta stie sa citeasca semnele de circulatie, are senzor pentru pietoni si detecteaza comportamentul vehiculului din fata acestuia.

Aceasta evolutie aduce schimbari in industria auto zilnic, iar in cazul unor reparatii ale automobilelor sunt necesare echipamente originale sau de calitate superioara pentru ca aceasta sa revina la starea ei initiala.

„Cum iti poti intretine masina in cea mai buna stare?” este intrebarea cu care majoritatea soferilor se confrunta in momentul achizitionarii unui vehicul fie el nou sau la mana a doua. Primul pas pentru a va bucura pe deplin de orice masina este ca actele sa fie complete si corecte si sa nu aiba modificari care nu sunt trecute in talon. Echipajul de Tractari Bucuresti, RomTractari, va prezinta cateva moduri in care orice sofer poate sa prelungeasca viata masinii si pot sa o pastreze in cele mai bune conditii cu trecerea anilor.

  1. Un factor important in intretinerea autovehiculului este alegerea corespunzatoare a echipamentelor de schimb. Niciodata sa nu apelati la piese auto ieftine sau de proasta calitate. Acestea nu confera siguranta necesara de a continua sa folositi masina si de foarte multe ori acestea sunt pretutindeni pe internet si in magazinele care nu sunt specializate in acest domeniu. Performantele de franare si accelerare vor scadea, iar atat soferul, cat si pasagerii sunt pusi in pericol in momentul in care una dintre aceste piese nu corespunde tipului de masina sau se defecteaza. Verificati cu atentie calitatea acestora, chiar daca mergeti la un service auto consacrat, intrucat piesele contrafacute sunt din ce in ce mai des raspandite.
  2. In momentul in care sunteti in cautarea unor echipamente auto, trebuie sa fiti foarte vigilenti in privinta preturilor. Masinile sunt si vor fi intotdeauna niste mijloace de transport foarte costisitoare din multe puncte de vedere, de aceea un pret cu mult mai jos decat restul pietei nu va va ajuta sa economisiti niste bani, ba chiar va va supune la noi costuri pentru manopera si achizitionarea altui echipament intrucat cel cu tarif jos nu a fost de buna calitate. Indiferent de locul de unde cumparati, fie ca sunteti pe diferite site-uri sau mergeti la magazinele specializate, alegeti intotdeauna o piesa auto de calitate superioara. O diferenta chiar si de cativa zeci de lei va poate salva viata in cazul anumitor accidente, iar siguranta trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc.
  3. Alegeti-va un service auto de incredere, pe care va puteti baza si puteti demonstra ca toate echipamentele, consumabilele si aparatura sunt de cea mai buna calitate si tarifele indica raportul calitate-pret. Cereti pareri ale prietenilor, rudelor, cunostintelor, informati-va de pe site-urile de socializare si trageti singur concluzia care este cel mai competitiv service auto unde va puteti rezolva de fiecare data problemele.
  4. Cereti intotdeauna parerea expertilor inainte de a lua o decizie de orice fel. Orice fel de masina, indiferent de kilometri rulati sau de vechimea acesteia se confrunta cu defectiuni de multiple tipuri. Nu incercati sa improvizati sau sa incepeti procesul de depanare avand doar informatii insuficiente. Cel mai important este sa apelati de indata o echipa de profesionisti care se poate ocupa cu profesionalism de nevoile dumneavoastra. Societatea RomTractari va poate ajuta cu ajutorul serviciului Tractari Bucurestiin situatia in care masina dumneavoastra nu mai raspunde comenzilor sau s-a avariat.
  5. Fiti mereu atenti la garantia pieselor de schimb. Producatorii asigura intotdeauna omologarea si ofera un certificat de conformitate care atesta calitatea echipamentelor auto. Unele piese prezinta defectiuni din fabrica sau nu sunt la fel de calitative si necesita o noua schimbare, astfel este necesar sa pastrati factura, fiind dovada achizitiei si bonul fiscal din service-ul atestat in care s-a realizat montarea. Aceste doua elemente va vor fi de folos in situatiile in care produsul nu este conform standardelor indicate si producatorul trebuie sa va ofere unul nou in schimb.
  6. Consumabilele sunt componentele vehiculului care trebuie verificate regulat si schimbate obligatoriu in momentul in care automobilul a atins un numar de kilometri. Uleiul de motor, filtrul de ulei, filtrul de aer, filtrul de polen si filtrul de carburant sunt echipamentele care necesita inlocuirea, odata ce autovehiculul a parcurs intre 10.000 si 20.000 de kilometri. Discurile si placutele de frana, bujiile, dar si lichidele de servofrana si servodirectie trebuie inlocuite dupa parcurgerea a minim 40.000 de kilometri si maximum de 60.000 de kilometri. Kitul de distributie, de transmisie si uleiul cutiei de viteze fac parte din consumabilele care necesita o revizie dupa ce au fost folosite timp de peste 60.000 de kilometri.

Echipajul RomTractari v-a prezentat cateva dintre trucurile pe care orice conducator auto trebuie sa le cunoasca pentru ca masina acestuia sa fie in stare perfecta chiar si dupa ce a atins cateva sute de mii de kilometri. Societatea de Tractari Bucuresti va asteapta sa apelati cu incredere de fiecare data cand va confruntati cu defectiuni sau avarii ale oricarui tip de automobil. Experienta mecanicilor este remarcata inca din primele minute in care incep procesul de tractare sau de depanare a defectiunii. Portofoliul bogat, colaborarile de lunga durata cu asociatii din domeniul auto, dar si recenzile pozitive primite din partea clientilor multumiti sunt atuurile RomTractari si ii fac una dintre cele mai longevive, dar si prospere companii de tractari. Serviciile oferite de aceasta societate sunt diverse. Va invitam sa va alaturati familiei RomTractari in momentele dificile, accesand pagina web unde va puteti documenta despre tarife, serviciile vaste si unde puteti contacta Non-Stop, echipa pentru a putea incepe o colaborare, speram noi, de lunga durata.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x