Thursday, March 28, 2024

Darius Vâlcov și-a dat demisia de la Guvern

Must Read

Darius Vâlcov a demisionat luni din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse guvernamentale, Viorica Dăncilă l-a chemat la o discuție. După această întâlnire, Vâlcov a demisionat.

Demisia lui Vâlcov nu este suprinzătoare, în condițiile în care este unul dintre oamenii cei mai apropiați lui Liviu Dragnea. După condamnarea lui Dragnea, oamenii săi apropiați sunt înlăturați din funcții, unul câte unul. Săptămâna trecută a fost retrasă din funcția de consilier onorific Anca Alexandrescu. În schimb, a fost numit deputatul Remus Borza.

Darius Vâlcov este un personaj controversat, fiind condamnat la 8 ani de închisoare, în prima instanță, pentru pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Darius Vâlcov ar fi săvârșit faptele de care este acuzat în perioada în care era primar al municipiului Slatina.

În prezent, dosarul său se află la Intanța Supremă, următorul termen din procesul în apel urmând să aibă loc pe 11 iunie.

- Advertisement -

Darius Vâlcov a fost considerat eminența cenușie a programului economic PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, în calitate de consilier al premierului Viorică Dăncilă. Vâlcov este cel care a gândit și elaborat controversata OUG 114/2018, care a bulversat mai multe sectoare economice.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x