Friday, March 29, 2024

Este oficial: Theresa May a demisionat din fruntea Partidului Conservator

Must Read

Theresa May a demisionat vineri în mod oficial din funcţia de lider al Partidului Conservator, însă va asigura interimatul timp de mai multe săptămâni, până la alegerea unui nou lider, care ar urma să preia şi şefia Guvernului de la Londra, informează postul Sky News.

Demisia Theresei May a fost confirmată de oficiali din cadrul Comitetului 1922, un grup ce reuneşte parlamentarii conservatori fără portofolii ministeriale, ce joacă un rol important în privinţa alegerii liderului partidului.

Comitetul 1922 a transmis că invită membri să-şi depună candidatura pentru şefia partidului, implicit funcţia de premier, în condiţiile în care conservatorii deţin majoritatea în Parlamentul de la Londra.

Până în acest moment, unsprezece conservatori şi-au anunţat intenţia de a intra în cursă.

- Advertisement -

May şi-a anunţat demisia din funcţie în urmă cu două săptămâni, cu regret că nu a reuşit să încheie procesul de Brexit.

Alegerea viitorului lider al Partidului Conservator se va face în urma mai multor runde de scrutin, iar câştigătorul ar urma să fie anunţat pe data de 22 iulie.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x