Friday, March 29, 2024

Indrumari pentru o vacanta de vis

Must Read

Sezonul estival s-a instaurat cu pasi repezi, prin urmare acum este momentul oportun sa ne facem bagajele si sa plecam in vacanta in tari care mai de care mai pline de mister si de atractii turistice care ne lasa fara rasuflare. Confortul masinii este nelipsit chiar daca plecam la mii de kilometrui departare de casa, de tara natala si de taramurile cunoscute, insa acum nu mai este niciun secret ca in fiecare coltisor al lumii poti inchiria masini care mai de care mai valoroase cu care iti poti satisface pasiunea pentru viteza, dar poti sa te deplasezi mult mai usor si mai ieftin daca punem in balanta pretul kilometrilor parcursi cu un autoturism inchiriat fata de tarifele firmelor de taxi.

Echipa de Tractari, RomTractari, este cea mai experimentata in acest domeniu si va poate oferi cateva dintre sfaturile necesare unei vacante lipsite de primejdii.

Numeroase drumuri din tarile care sunt in dezvoltare pot reprezenta un pericol chiar si pentru soferii experimentati, iar de aceea este necesar sa detineti o asigurare completa in momentul in care porniti in vacanta. Contractele de inchirieri auto pot fi foarte complicate si greu de inteles pentru persoanele care nu activeaza in acest domeniu si nu detin informatii din domeniul legislatiei, de aceea societatea RomTractari va va prezenta, pe intelesul tuturor, care sunt punctele forte pe care trebuie sa va axati in momentul in care sunteti pe cale sa semnati contractul.

Asigurarile sunt cele mai importante componente din intreg contractul si trebuie sa fiti foarte vigilenti in momentul in care semnati orice hartie. Asigurarea Collision Damage Waiver are rolul de a oferi firmei de inchirieri siguranta ca in momentul in care masina este accidentata, o parte din suma este platita intrucat o anumita suma de bani este ceruta drept garantie. O sa fii scutit de alte cheltuieli cu acest tip de asigurare, insa noi speram ca la sfarsitul vacantei sa nu necesitati plata acesteia.

- Advertisement -

Asigurarea de furt functioneaza pe acelasi principiu, insa esti asigurat in cazul in care vehiculul este furat, astfel nu esti supus sa platesti costurile unei noi masini, suma care a fost depusa fiind singurii bani pe care o sa ii pierzi, iar firma se va ocupa de achizitionarea unui automobil nou.

Asigurarea pentru raspundere civila este bine venita in orasele aglomerate sau in tarile in care sensul de mers este diferit fata de tara natala, cum este Anglia pentru noi, romanii. Acest tip de asigurare este util intrucat firma ii va despagubi pe cei implicati intr-un posibil accident, primind sumele necesare repararii masinii sau cosurile medicale.

Garantia despre care v-am vorbit mai sus este valabila doar pentru soferii si pietonii implicati in accident, pentru ca si tu sa beneficiezi de acest lucru este necesara garantia Personal Accident Insurance care acopera toate costurile necesare.

RomTractari se ocupa de serviciul Tractari de peste un deceniu, iar in urma tuturor cererilor, fie ele din Romania sau din Uniunea Europeana, acestia au capatat experienta necesara pentru a-i sfatui chiar si pe cei mai buni soferi auto. Urmatoarea lista va include 6 sfaturi utile pentru ca tu sa ai parte de o vacanta fara incidente.

In primul rand, inainte de a te urca la volanul unui vehicul inchiriat, asigura-te ca in contract este specificat ca nu ai nicio limita cand vine vorba de distanta, astfel te poti confrunta cu o taxa usturatoare in momentul in care predai masina.

Totodata nu uita cele 3 acte necesare precum permisul de conducator auto, cardul de debit care trebuie sa fie al soferului, dar si voucherul primit de la compania care se ocupa cu vehiculele inchiriate.

Intotdeauna citeste contractul inainte sa il semnezi. Ai fi surprins cate persoane, in momentul in care au predat autoturismul, au fost taxati pentru anumite clauze de care nu aveau habar. Citeste cu atentie si intreaba despre fiecare clauza si termeni intortochiati pe care nu ii intelegi, deoarece chiar si o virgula poate schimba complet sensul propozitiei. Suma din contract trebuie sa fie aceeasi cu cea de pe voucher, deci fii atent la cate beneficii aplici.

Ai optiunea de a pleca de la agentie cu autovehiculul alimentat cu carburant, iar la sfarsitul vacantei vei fi nevoit sa platesti litri consumati. Acest lucru te va ajuta sa salvezi timp si sa te bucuri mai repede de concediu. Daca doresti sa alimentezi tu autovehiculul inainte sa il predai atunci asigura-te ca ai in apropiere o benzinarie, pentru ca toti stim ca in anumite zone statiile de alimentare sunt foarte greu de gasit.

Pentru a evita costurile suplimentare achizitionarii unui scaun pentru copil sau al unui GPS, de preferat ar fi sa veniti cu aceste doua echipamente de acasa, multe companii asigura transportul gratuit atat al carucioarelor cat si al scaunelor auto pentru cei mici.

Nu in ultimul rand, verifica cu atentie ca automobilul sa nu aiba nicio avarie. Va propunem sa-i faceti cateva poze in cazul in care firma doreste sa va traga la raspundere pentru avarii pe care nu le-ati provocat. Daca avariile sunt vizibile, atunci cel mai bine este sa semnalati si sa cereti ca pe procesul verbal pe care il primiti sa fie trecute avariile si defectiunile masinii.

Acum ca stiti aceste detalii sunteti gata sa plecati in vacanta si sa va bucurati de ea la maximum. Echipa de Tractari, RomTractari, va ofera asistenta rutiera in program Non-Stop, in toata Uniunea Europeana, astfel daca ati preferat folosirea masinii personale si aceasta s-a defectat, doar apeland numarul de telefon regasit pe site-ul lor, un echipaj va fi trimis catre locatie pentru a tracta vehiculul. Website-ul RomTractari este plin cu informatii interesante si actuale, va puteti documenta despre cum se desfasoare procesul de tractare, tarifele pe care le aplica, serviciile de depanare a diferitelor defectiuni precum pana de motor sau a altor avarii minore, dar care insa va tin pe loc si nu va ofera siguranta completa. Echipa RomTractari este gata sa va ajute in orice moment si sa va repuna pe pozitii pentru a va continua calatoria in conditii optime si stabile.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x