Friday, March 29, 2024

USR vrea interzicerea fumatului în parcuri şi în maşini în care se află minori

Must Read

Proiectul îşi mai propune modificarea unor prevederi ale legii tutunului şi înăsprirea amenzilor. Proiectul actualizează definiţia fumatului şi include în aceasta şi sistemele asemănătoare care nu conţin tutun.

Proiectul de lege susţine interzicerea fumatului în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate.

„Fumatul va fi permis în spaţii special amenajate în exteriorul clădirilor pacienţilor cu afecţiuni psihice internaţi în unităţi sanitare, în baza unei hotărâri a instanţei de judecată. Publicitatea produselor din tutun va fi permisă exclusiv în revistele cu produse din tutun, în publicaţiile care nu au fost editate ori tipărite în România sau într-un alt stat membru al UE, în magazinele unde se comercializează exclusiv produse din tutun, fără ca produsele să fie amplasate încât să se poată fi observate din exteriorul unităţii. Încălcarea legii va atrage după sine o amendă contravenţională de la 5.000 lei la 30.000 lei. Va fi interzisă distribuirea gratuită şi acţiunile de promovare a produselor din tutun, acţiunile de lansare pe piaţă de produse din tutun noi ori de servicii care au legătură cu comerţul cu produse din tutun, dar şi vânzările promoţionale. Persoanele fizice sau juridice care au prestat serviciile menţionate, cu amendă de la 1000 lei la 5.000 lei. Va fi interzisă expunerea produselor de tutun în magazine, în afara locului de vânzare”, se mai arată în proiectul USR.

Dispoziţiile prevăzute în lege vor intra în vigoare în termen de şase luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial al României, partea I.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x