Tuesday, March 19, 2024

Ioan Niculae redeschide Viromet, primul dintre cele şase combinate chimice pe care le ţinea închise. A cumpărat gaze din import

Must Read

Combinatul chimic Viromet Victoria, deţinut de grupul Interagro al omului de afaceri Ioan Niculae a fost repornit astăzi la ora 11. Este prima unitate chimică dintre cele şase pe care le deţine omul de afaceri care este repornită.

Specializat în producţia de metanol, formaldehidă, răşini sintetice, produse prelucrate din mase plastice, combinatul chimic Viromet Victoria a fost repornit azi la ora 11.00.

Informaţia ne-a fost furnizată chiar de Ioan Niculae.

“Azi 4 iulie va începe să curgă gaz la Viromet, ceea ce înseamnă că în 48 de ore va trebui să ajungem să producem metanol. De trei luni de zile repunem în funcţiune toate instalaţiile pentru acest moment. Vom produce 456 de tone de metanol pe zi, aferente unui consum de 22 de milioane de metri cub de gaz.

- Advertisement -

Pentru prima data, avem un contract de lungă durată pentru furnizarea de gaz. Avem acoperit prin acest contract necesarul de gaz până la sfârşitul anului şi pentru producţia aferentă următorilor doi ani. Furnizorul este unul extern, nu luăm absolut nici un metru cub de la intern. Preţul la gaz este desigur mai mic decât cel pe care l-am fi obţinut de pe piaţa internă, dar până la urmă nici acest lucru nu este cel mai important, ci siguranţa livrărilor. Nu este ca la noi, când ai tot timpul un contract lunar şi în fiecare lună se schimbă şi se speculează evoluţia prteţului la metrul cub de gaz”, ne-a spus Niculae.

“În afară de metanol, Viromet va produce 66.000 de tone de răşini pentru industria lemnului care vor fi distribuite către firmele Kronospan Sebeş, Yldiz Piteşti, Kastamonu şi Egger Rădăuţi. De asemenea, sper ca de la 1 octombrie să finalizăm investiţiile în noul reactor, cu ajutorul căruia vom produce 825 de tone pe zi de metanol şi vom reuşi creşterea eficienţei, deci implicit un consum mai mic de gaze naturale. Investiţiile în acest reactor au fost de circa 5 milioane de euro şi sunt aproape gata. Odată cu redeschiderea combinatului de la Viromet Victoria au fost redate în circuit încă aproximativ 500 de locuri de muncă”, ne-a mai spus Niculae.

Primele informaţii despre redeschiderea combinatului au apărut la finalul verii trecute. La acea vreme, Viromet Victoria, singurul combinat din cele şase deţinute de omul de afaceri român Ioan Niculae care nu a intrat în insolvenţă, avea un număr mediu de 308 angajaţi şi o cifră de afaceri (în 2017) de circa 39 de milioane de lei.

Dacă ar funcţiona la capacitate, grupul Interagro, acum în insolvenţă, ar fi, de departe cel mai mare consumator de gaze naturale din România.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x