Thursday, April 18, 2024

Kaufland, desemnata cea mai sustenabila companie din Romania pentru al doilea an la rand

Must Read

Kaufland Romania a fost desemnata Cea mai sustenabila companie din Romania, de catre studiul Romania CSR Index. Pentru al doilea an la rand, Kaufland Romania a obtinut primul loc in topul celor mai sustenabile companii din tara, cu 98 de puncte din 100.

Totodata, Kaufland Romania a fost recompensata cu distinctia Gold Level, in cadrul conferintei Best Practices in Romanian CSR. Categoriile care stau la baza distinctiei sunt: guvernanta corporativa, diversitatea, impactul economic, mediul inconjurator, drepturile omului si politica anti-coruptie, angajati, marketing, investitii in comunitate si lantul de aprovizionare.

Premiul Gold Level reprezinta o recunoastere a eforturilor Kaufland Romania de a reuni, intr-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internationale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) – toate informatiile non-financiare relevante, intr-un exercitiu deplin de transparenta, cooperare si asumare a unor obiective de investitii si performanta.

Valer Hancas_Kaufland Romania_Cu aceasta ocazie, lansez o invitatie deschisa intregului mediu de afaceri de a se alatura acestui efort al raportarii de sustenabilitate conform standardelor internationale. Este nevoie de implicarea tuturor companiilor pentru a putea face diferenta: problemele si obiectivele de mediu, de dezvoltare sociala si economica ne privesc pe toti. Ne concentram sa fim buni fiecare in parte, dar numai impreuna putem avea un impact semnificativ. Companiile au un rol esential in generarea schimbarii”, declara Valer Hancas, director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland Romania.

- Advertisement -

Raportul de sustenabilitate Kaufland Romania, publicat anual, analizeaza activitatea companiei in ceea ce priveste dezvoltarea angajatilor, a unui mediu de lucru corect, strategia de sustenabilitate, contributia in cadrul comunitatilor, investitiile in lantul de aprovizionare, etica sau protectia mediului – si ofera informatii privind performanta companiei din perspectiva dezvoltarii sustenabile, alaturi de obiectivele asumate pentru urmatorul an financiar.

In realizarea raportului, compania deruleaza o cercetare de piata in care implica toti partenerii sai: angajati, furnizori, clienti, parteneri de afaceri, autoritati, media si ONG-uri, cu scopul de a determina temele care influenteaza relatia acestora cu Kaufland Romania.

Mai mult, Kaufland Romania si-a asumat sa ia masuri si sa implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabila (Global Compact), care abordeaza cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea saraciei, imbunatatirea sanatatii si a educatiei, cresterea sustenabilitatii urbane si pana la sustinerea principiilor de guvernanta recomandate de ONU in domeniul drepturilor omului, anti-coruptie, protectia mediului si practici de lucru sustenabile.

Kaufland isi asuma misiunea de a fi partener implicat si sustinator activ al comunitatii si al economiei locale, prin incurajarea achizitiilor de la producatori romani, prin promovarea de practici transparente si responsabile in relatiile cu partenerii de afaceri, prin sustinerea si grija acordata angajatilor, dar si prin contributia pe care o aduce la cresterea gradului de constientizare a temelor, precum: consumul responsabil, grija fata de mediu si sustinerea comunitatilor locale.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x