Tuesday, March 19, 2024

SIMONA ESTE CAMPIOANA!!! Simona Halep VS Serena Williams Live Eurosport 2 | Finala Wimbledon

Must Read

Simona Halep – Serena Williams a fost finala feminină de la Wimbledon 2019, un meci istoric și fabulos deopotrivă. Simona Halep (locul 7 WTA) este prima româncă care câștigă grand slamului londonez. A fost o întâlnire între doi foști lideri mondiali, dar, în fapt, părea o confruntare între David și Goliat: Simona Halep avea o singură victorie în cele zece partide jucate până la acum contra celei mai titrate jucătoare din lume aflate încă în activitate. Și exact ca în legendă, „mica forță”, Simona Halep, a câștigat. O victorie cu atât mai merituoasă cu cât a fost și categorică: 6-2, 6-2 în nici o oră de joc contra marii Serena Williams.

Actualizare. Moment emoționant din nou pentru Simona Halep: este felicitată personal de ducesa de Cambridge, Kate, pe care sportiva din România mărturisea că o place foarte mult.

Actualizare. Simona Halep ridică deasupra capului trofeul de la Wimbledon, o imagine pentru istorie!

Simona Halep trofeu Wimbledon 2019

- Advertisement -

©Foto: Guliver/GettyImages

Vine și o primă reacție din mediul politic. „Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională tenisul românesc, pentru România”, scrie pe Facebook președintele Klaus Iohannis:

Actualizare. Zi istorică pentru Simona Halep!  Câștigă finala Wimbledon 2019 și al doilea titlu de Grand Slam al carierei, exact așa cum își dorea la începutul anului! Este prima jucătoare din România care atinge această performanță.

ACTUALIZARE. Simona Halep câștigă cu 6-2 și al doilea set și își adjudecă victoria în 57 de minute în finala cu Serena Williams!

E copleșitor:

Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2019
Simona Halep, copleșită de emoția câștigării primului titlu la Wimbledon, primul și din istoria tenisului românesc Foto: Guliver/Getty Images

Actualizare. Tensiune extremă. Simona este la o minge de câștigarea meciului. Are 40-0 în acest game!

Actualizare. Simona Halep e la un game de câștigarea titlului la Wimbledon! Conduce cu 5-2 și servește pentru câștigarea meciului!

Actualizare. Game-ul începe cu o dublă greșeală a Serenei Williams, care reușește apoi un as.

Actualizare. Da! Simona Halep reușește să se distanțeze, pentru prima oară, în acest set, în care o conduce pe Serena cu 4-2! Și o reacție descătușată, pe măsura performanței:

Embedded video

Wimbledon

@Wimbledon

Within touching distance…@Simona_Halep gets the break in the second set and is just three games away from a first title

316 people are talking about this

Actualizare. Simona Halep câștigă la break acest game, pe serviciul Serenei: E 3-2 pentru româncă în setul al doilea. Ar putea fi momentul-cheie al meciului. Simona Halep ar mai avea trei game-uri până la câștigarea trofeului, dar perspectiva este încă departe, meciul încă se joacă.

Actualizare. E 2-2 în setul secund. Urmează serviciul Serenei Williams. Simona Halep își menține însă nivelul de joc entuziasmant.

Actualizare. Acest al doilea set este mai echilibrat. Serena Williams își face, din nou, serviciul și conduce cu 2-1.

Spectatori de rang înalt în tribune, la meciul Simonei Halep cu Serena Williams. Iată și reacțiile unor fețe regale:

Wimbledon

@Wimbledon

Live reactions to the level of tennis on show 😮

400 people are talking about this

Actualizare. Simona Halep cere primul challange al partidei și bine face: mingea a fost pe linie.

Actualizare. 1-1 în primul set. Simona își face, la rândul ei, serviciul.

Actualizare. Serena Williams câștigă primul game al setului al doilea, făcându-și serviciul.

Actualizare. SIMONA HALEP CÂȘTIGĂ PRIMUL SET CU 6-2, în numai 26 de minute!

„Ce prim set pentru româncă! N-ar fi putut atinge mai bine perfecțiunea”, comentează site-ul WTA în live blogul meciului.

Doar două greșeli neforțate a avut Simona Halep în acest prim set.

Actualizare. Într-adevăr, Serena Williams reușește să recupereze – destul de rapid în acest game – din handicap: e 5-2 în primul set pentru Simona Halep.

Meciul este atât de entuziasmant, încât și politica ia o pauză. Iată poza pe care a postat-o Dacian Cioloș, cu comentariul: „Consiliul Național PLUS a luat o pauza 🙂 Succes, Simona Halep!”

Actualizare. Simona Halep, prestație extraordinară: este la un game de câștigarea primului set: 5-1! A fost un game mai disputat însă, Serena Williams dă semne că își revine în forma știută.

Actualizare. Serena Williams câștigă primul game în acest prim set în care Simona Halep conduce cu 4-1.

Actualizare. Simona Halep – Serena Williams 4-0 în primul set!

Actualizare. Simona face 3-0 în numai opt minute! Pare peste tot pe teren, găsește colțurile terenului și lovește în puncte ce par imposibil de atins.

Actualizare. Start perfect pentru Simona, care are deja 2-0 în primul set.

Actualizare 16:12 – Simona Halep a câștigat primul game al meciului, făcând break.

Actualizare 16:10 – Finala Wimbledon a început.

Actualizare 16:00 – Cele două jucătoare au intrat în arenă. Serena Williams a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească.

Actualizare. Simona Halep intră se îndreaptă către un alt meci mare al carierei:

Embedded video

Wimbledon

@Wimbledon

A well-trodden path…@serenawilliams and @Simona_Halep make the famous walk from Clubhouse to Centre Court

407 people are talking about this

Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

În 2018, Simona Halep îşi împlinea cel mai mare vis al carierei: câştiga pentru prima dată un titlu de Grand Slam, cel de la Roland Garros.Victoria de la Paris venea după alte două finale pierdute tot la Roland Garros. Un nou moment de graţie poate veni din nou azi, când Simona Halep joacă finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams. Ar fi al doilea trofeu de Grand Slam câştigat de sportiva din România.

Între cele două sportive – atât de diferite din punct de vedere fizic – este și o diferență de vârstă: zece ani și o zi. Serena Williams va împlini 38 de ani peste două luni, la 26 septembrie, iar a doua zi, pe 27 septembrie, Simona Halep face 28 de ani.

Ultima dată ele s-au întâlnit chiar anul acesta, în optimile de finală ale Australian Open, când americanca s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, o mai veche adversară, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

Și Serena Williams a avut o calificare ușoară în finala de la All England Club, învingând-o în semifinale cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova, locul 54 WTA, în doar o oră de joc.

Mizele meciului pentru cele două sportive

Pentru Simona Halep finala de la Wimbledon înseamnă încercarea de a ține în brațe cel de-al doilea trofeu foarte important din carieră, după ce în 2018 a câștigat Roland Garros-ul, singurul titlu de mare șlem pe care îl are în palmares. Românca este la a cincea finală de mare șlem din carieră, la a treia finală de turneu în 2019 și cea cu numărul 36 (în total) din carieră, la simplu.

În schimb, miza pentru Serena Williams, care are deja șapte trofee numai la Wimbledon și zece finale jucate, ar fi câștigarea primului titlu de Grand Slam după 2017 și după revenirea în activitate. Dacă se va impune, va obţine titlul de grand slam cu numărul 24 și ar egala-o pe Margaret Court, deţinătoarea recordului!

Serena Williams nu a câştigat niciun trofeu de când a revenit în competiţii, în martie 2018, dar a jucat două finale de grand slam, la Wimbledon şi la US Open, ambele pierdute.

Maria Sharapova, Venus Williams și Angelique Kerber sunt cele trei sportive care au reușit până acum să o învingă pe Serena Williams la Wimbledon.

Cine se va impune în finala de la Wimbledon 2019 va pleca acasă cu un cec de două milioane şi jumătate de euro.

Serena Williams, despre Simona Halep: „E o mică forță”

Noua Simona Halep, pe care tot mai mulți comentatori și jurnaliști au descoperit-o la Londra, știe ce are de făcut: „Sunt în finală şi nu voi pune presiune pe mine. Vreau doar să-mi planific ceea ce trebuie să joc în finală”, a declarat ea.

„În momentul când intri la luptă, trebuie să uiți că e Serena în față, e pur și simplu un meci de tenis. Depinde cum o să abordeze meciul și cum o să gestioneze emoțiile față de ea. Dacă vede că e oricare în teren, să nu vadă că e Serena, atunci va fi cu siguranță câștigătoare”, crede Stere Halep, tatăl Simonei.

Adversara, temuta Serena Williams (locul 10 WTA), pare în cea mai bună formă de la nașterea copilului, în urmă cu aproape doi ani. Dar nu-și subestimează adversara: „Sunt multe lucruri impresionante la ea. Tenacitatea ei, abilitatea de a deveni mai bună, tot timpul, şi capacitatea de a-şi găsi forţa. Nu poţi să o subestimezi. E o mică forţă. A terminat de două ori la rând anul pe primul loc, iar acum simt că s-a întors şi vrea să demonstreze că o poate face din nou”, a declarat Serena Williams despre Simona Halep.

Istoricul întâlnirilor Simona Halep – Serena Williams. Înfrângerea pe care Serena nu o poate uita

Prima partida între Simona Halep și Serena Williams a fost în urmă cu opt ani, coincidență, tot la Wimbledon, în turul secund. Românca a câștigat atunci primul set, însă Williams a întors soarta calificării.

Între timp, Simona Halep este conștientă că are mult mai multe atuuri. „În prezent am un joc mai bun. Pot să joc pe orice suprafaţă și împotriva ori

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x