Friday, April 19, 2024

5 Principii pe care trebuie să le urmezi când tranzacționezi criptomonede explicate de unul din fondatorii vTrader

Must Read

Piața de criptomonede încă este una tânără și volatilă. Disciplina este esențială când tranzacționezi aceste active. Creatorii unuia dintre cele mai mari exchange-uri românești împărtășesc experiența lor ca traderi.

vTrader este unul din exchange-urile de succes de criptomonede din România. Un exchange de criptomonede este un website pe care traderii pot achiziționa și vinde criptomonede online la prețuri mai avantajoase decât la bancomatele obișnuite de criptomonede. Tot folosind această platformă, utilizatorii pot tranzacționa criptomonede și acumula profit.

Un exchange de criptomonede este similar cu o platformă de tranzacționare obișnuită. Diferența dintre ele o face faptul că de pe un exchange de criptomonede poți retrage/depune atât EUR (folosind un cont bancar) cât și criptomonede (folosind rețeaua Bitcoin de exemplu). Când folosești un exchange, platforma face aceste operațiuni pentru tine. Cu alte cuvinte, lipsa cunoștiințelor tehnice despre modul de funcționare a rețelelor de criptomonede nu te împiedică să acumulezi profit de pe această piață.

Înainte să tranzacționezi pe această piață trebuie să știi totuși câteva informații despre ce riscuri sunt implicate, care sunt perspectivele de a înregistra profit și ce principii trebuie să urmezi pentru a reduce riscurile care vin odată cu tranzacționarea pe această piață.

- Advertisement -

Criptomonedele și tehnologia rețelelor cripto sunt încă noi și lumea încă face eforturi să înțeleagă modul lor de funcționare. Chiar dacă adopția crește, atât din partea investitorilor cât și din partea companiilor și organizațiilor, incertitudinea încă este prezentă. Cu toate acestea, piața de criptomonede a înregistrat creșteri uriașe și perspectiva de profit este una reală.

Fondatorii platformei vTrader: Vlad, Alex și Codrin sunt la rândul lor traderi activi pe această piață. Din experiența acumulată, ei recomandă 5 principii esențiale pentru a reduce riscurile când tranzacționezi pe această piață.

1. Fii disciplinat și stabilește-ți clar punctul în care marchezi profitul

Când tranzacționezi criptomonede poți obține profit ușor, adică bani ușor câștigați. Când se întâmplă asta, riști să fii distras de la obiectivul inițial. Nu te lăsa prins de mirajul îmbogățirii peste noapte. Marchează profitul așa cum ai stabilit inițial.

“În 2017, am investit 4000 de EUR în bitcoin, pe când acesta valora aprox. 2000 de EUR. Obiectivul setat inițial era să retrag 50% din fonduri când prețul bitcoin-ului ajunge la 4.000 de EUR și alți 50% când prețul ajunge la 8.000EUR. Am marcat primii 50% când prețul a ajuns la 4.000 de EUR, însă n-am marcat profitul când bitcoin a depășit al doilea prag. Am sfârșit prin a retrage ceilalți 50% din fondurile inițiale la tot pragul de 4000 EUR. Pe scurt, am realizat 4.000 de EUR profit în loc de 10.000 de EUR profit din cauză că nu mi-am respectat planul inițial. Și ăsta e un caz fericit. Când nu retragi în pierdere e mult mai grav.” ne spune Vlad Sas, unul din cei trei fondatori ai platformei vTrader.

2. Nu investi într-o monedă nou apărută dacă nu înțelegi tehnologia din spatele rețelei sau nu cunoști echipa

Poate cel mai riscant tip de investiție sunt investițiile în ICO (initial coin offering). Nu urmări doar marketing-ul și creșterile de preț pe termen scurt pe care le-a avut moneda. Strânge cât mai multe informații despre proiect, interesează-te cine este echipa din spate, cu ce se ocupă și ce probleme își propune să resolve proiectul lor.

“Personal nu am investit în ICO-uri pentru că întotdeauna am simțit că este foarte multă treabă de făcut ca să minimizez riscul. Într-adevăr, profiturile pot fi uriașe, dar din 100 de proiecte noi, 92 din ele nu reușesc. Fără o analiză detaliată, riscul de a pierde banii investiți este substanțial.“

3. Fii atent la știri

Prețul criptomonedelor este drastic influențat pe termen scurt de știrile care apar în legătură cu piața cripto. Urmărește ultimele anunțuri și încearcă să-ți dai seama de impactul lor asupra pieței.

“Am cumpărat bitcoin în momentul în care Facebook a anunțat lansearea Libra Coin. Eram încrezător că o astfel de știre va avea un impact pozitiv asupra prețului criptomonedelor pe termen scurt/mediu. Sunt mereu atent la știri: anunțuri, parteneriate și mai ales știri ce ar putea influența
negativ piața (de exemplu atacuri cibernetice).”

4. Nu investi bani de care nu te poți lipsi

Acesta este un principiu general când investești într-o piață volatile cu risc ridicat. Fluctuațiile bruște pot să-ți piardă sume substanțiale în câteva momente. Când posibilitatea de a realiza profituri substanțiale este reală, la fel este și posibilitatea de a realiza pierderi serioase.

“Nu investesc niciodată bani pe care nu-i pot bloca în bitcoin sau alte criptomonede câțiva ani buni. Aici s-ar putea să fiu subiectiv, dar eu cred că pe termen lung piața de criptomonede va avea un trend ascendent. Uneori, dacă investiția pe care o fac îmi generează pierderi, prefer să țin pe termen lung criptomonedele achiziționate, în speranța că voi înregistra profit în câțiva ani.“

5. Alege-ți un exchange potrivit și a cărui echipă fondatoare o cunoști.

E important ce platformă folosești, mai ales dacă ești începător în această piață. De preferat alege un exchange intuitiv și cu echipă de suport la care poți apela ușor.

“Când am început business-ul am constatat că e o nevoie reală de un exchange local cu o echipă pe care o poți contacta ușor. Mulți oameni se feresc să investească în criptomonede pentru că procesul poate părea unul complicat. Clienții noștri sunt majoritatea începători și au ales să folosească platforma noastră pentru că noi suntem 24/7 disponibili să le explicăm toate aspectele business-ului și să-i ghidăm prin procesele și operațiunile disponibile pe platformă. Am încercat să facem vTrader un exchange foarte intuitiv și ușor de folosit. Procesul de a cumpăra bitcoin este la fel de simplu ca un transfer bancar și chiar mai simplu dacă ești utilizator Revolut. Înregistrarea și verificarea identității se fac în câteva minute de către echipa noastră. Când cineva întâmpină o dificultate, suntem mereu la un telefon distanță. Acestea sunt marile avantaje a unui exchange de cripto local.”

Poți începe să tranzacționezi criptomonede pe vTrader aici

Nu uita să ții cont de principile de mai sus și să-ți reduci riscurile cât mai mult. Succes!

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x