Friday, March 29, 2024

6 trucuri care îți vor schimba călătoriile cu mașina în amintiri plăcute

Must Read

 În sfârșit o să mergi, alături de familie sau prieteni, într-o vacanță mult așteptată prin locurile deosebite din România, conducând mașina personală? Decizia de a începe această călătorie prin locurile pitoreșți ale României a fost amânată din cauza condiției mașinii tale? Sau probabil programul încărcat nu ți-a fost favorabil, iar planificarea unei vacanțe atât de lungi a reprezentat o misiune imposibilă. Echipa de Tractari Auto Bucuresti vă prezintă câteva trucuri care te vor ajuta să ai o călătorie mai ușoară și care îți vor schimba radical experiența la volan atunci când străbați kilometri întregi, dintr-un capăt în altul al țării.

Experiența șofatului la drum lung este îmbunătățită cu ajutorul câtorva trucuri pe care probabil le cunoșteai, însă nu ai fost curios să le descoperi mai îndeaproape, de la esențiala trusa de urgență până la banală pernă de gât. Aceastea sunt cele 6 trucuri interesante:

1.      Robot portabil cu asistență la pornirea mașinii. 

Acest dispozitiv poate părea unul banal, însă chiar este unul dintre elementele care trebuie să se afle în permanentă în portbagajul tău. Device-ul este o baterie externă a mașinii și este foarte folositor în situațiile în care bateria autovehiculului s-a descărcat peste noapte. 

- Advertisement -

De obicei când ne aflăm în pană de baterie, așteptăm cu nerăbdare să apară un șofer care să ne transfere energie electrică pentru a putea să ne continuăm călătoria, însă cu ajutorul unui “jump starter” portabil o să poți să îți porneșți mașina imediat. Este foarte folositor chiar și pentru pasageri întrucât majoritatea vin incluse cu sloturi USB și acumulatoare de mii de mAh, cu ajutorul cărora pot să își încarce telefoanele/tabletele. 

2.      Cablu de date 

O imagine de ansamblu a ce se află într-un vehicul, la drum lung, este reprezentată de numeroasele cabluri de alimentare care se află peste tot în mașină, aruncate peste schimbător, în torpedou sau pierdute pe sub scaune lângă celelalte obiecte. Dispozitivele de tip Iphone și Android, după cum bine știm, au cabluri diferite, astfel, o să fie o povară să îți încarci telefonul sau mai ales să găseșți încărcătorul potrivit printre numeroasele fire. Să nu menționăm că este foarte periculos că încărcătoarele să se afle în preajma schimbătorului de viteze și este de evitat să poziționați telefoanele în acea direcție. Cea mai bună alternativă este înlocuirea tuturor încărcătoarelor cu un unic cablu 3 în 1, cu o mufă perfectă pentru dispozitivele Android, Type C și Micro, dar și pentru Iphone, mufă Lighting, cu ajutorul cărora o să poți încarcă 3 telefoane simultan în priză de brichetă. 

3.      Trusa de urgență

Kitul de urgență este cel mai esențial echipament pe care trebuie să îl ai întotdeauna la îndemână indiferent dacă pleci într-o călătorie de lungă durată sau doar până la magazin pentru cumpărăturile săptămânale. Este esențial să fii pregătit pentru orice tip de situație și să nu fii pus în situația în care o să regreți că nu ai avut toate cele necesare în portabagaj. Echipa de Tractari Auto Bucuresti, RomTractari, vă sare în ajutor în acest tip de situații și cu doar un apel aceștia se deplasează către locul tău într-un timp scurt pentru a te ajuta în depanarea defecțiunilor tehnice sau pentru a începe procesul de tractare. În comparație cu trusele medicale standard, care conține doar produse specifice precum pansamente sau dezinfectant, acest kit este prevăzut cu lanterne, pături, încărcător și trusa de prim ajutor. 

4.      Invertor auto   

În majoritatea cazurilor, priză de brichetă este suficientă pentru acapararea tuturor dispozitivelor care necesită încărcare. Încărcătorul auto este esențial la un drum lung întrucât îți poți încarca foarte ușor telefonul sau tableta, însă ce te faci dacă ai nevoie de o priză clasică pentru a folosi dispozitive care nu pot funcționa cu un simplu încărcător? Invertorul auto este cea mai potrivită soluție pentru nevoile tale. Pe parcursul timpului acestea și-au schimbat forma, de la acele dispozitive voluminoase au devenit de mărimea unor telefoane mobile. Cum funcționeză? Îl alimentezi de la priza mașinii într-un timp scurt, iar apoi poți să te bucuri de device-urile necesare. 

5.      Perna de călătorie

Nu o să apreciezi perna de călătorie atât de mult până când nu o să o încerci pentru prima dată și o să știi cât este de importantă. Perna de călătorie este un „must-have” pentru șoferii care schimbă „tura” și care au nevoie de o pauză după atâtea ore de condus și o să-ți permită să te bucuri de minutele de repaus. Tetierele sunt fabricate în așa fel încât șoferii să nu se simtă prea confortabil la volan încât să adoarmă, iar cu toții știm cât de ferme sunt acestea, o pernă de dormit este numai bună pentru a scăpa de mișcările la care ești suspus în timpul somnului. 

Concluzionând, cu ajutorul acestor gadgeturi o să poți avea o experiență cât mai plăcută la volan, însă nu uita să conduci prudent și să iei toate măsurile de siguranță înainte de a pleca la drum lung. Echipa RomTractari, specializată în Tractari Auto Bucuresti, vă stă la dispoziție Non-Stop pentru situațiile neprevăzute precum pană de roată și vă sare în ajutor indiferent de locația dumneavoastră, pentru a ne asigura că ajungeți teferi la destinație.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x