Friday, April 19, 2024

Cioloș îl contrazice pe Barna: Suntem gata să ne asumăm guvernarea. Guvernul acesta trebuie să cadă

Must Read

Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, că Alianța USR -PLUS este pregătită să-și asume guvenarea, dar lucrurile trebuie luate pe rând, primul pas fiind demiterea Executivului Dăncilă. “Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea pentru a pune România pe o direcție sănătoasă”, a spus liderul PLUS la Digi 24. Declarația sa vine după ce, marți, liderul USR, Dan Barna, a spus că formațiunea sa va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen.

În ce privește eventuale negocieri cu PNL, acesta a spus că o “să vină momentul în care să ne așezăm la masă pentru a discuta detaliile”, dar lucrurile trebuie făcute pe rând: “Guvernul acesta trebuie să cadă”.

“După ce acest guvern va pica sunt multiple soluții. Suntem gata să contribuim la o soluție pozitivă care să scoată România din acest impas care se numește PSD”, a adăugat Cioloș.

Întrebat despre partidul de la guvernare, liderul PLUS a răspuns: “Nu mai avem ce să discutăm cu PSD, asta ne spun alegătorii, PSD a demonstrat deja ce poate sau, mai degrabă, ce nu poate. Ei fac orice să rămână la guvenare. Ei trebuie să fie la putere pentru a canaliza bani spre baronatele locale pentru ca banii să ajungă la partid”.

- Advertisement -

Pe de altă parte, el a spus că “din experiența 2016 am învățat foarte multe lucruri și nu o să mai facem aceleași greșeli. Am acceptat guvernarea fără să fie foarte clar că există o majoritate care să sprijine reforma”.

Dan Barna a spus marți că nu există niciun dubiu că USR va vota “da” la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului anunțată de PNL. De asemenea, el a afirmat că USR nu va intra la guvernare dacă Executivul Dăncilă pică, afirmând că partidul său va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen.

Întrebat, miercuri, dacă își menține decizia ca USR să nu intre la guvernare acum, Barna a spus că rămâne consecvent, considerând că alegerile anticipate sunt soluţia corectă în actualul context politic.”Vom susţine însă parlamentar orice guvern fără PSD care va acoperi această perioadă interimară până când vor fi organizate alegeri anticipate. Acestea ar putea fi organizate, eventual, odată cu alegerile locale”, a afirmat liderul USR.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x