Thursday, October 28, 2021

Electroargeş (ELGS), posibil furnizor pentru Dacia

Must Read

Grupul Renault – Nissan a efectuat în cadrul Electroargeş (ELGS) un audit Alliance Supplier Evaluation Standard (ASES), care a vizat, printre altele, potenţialul societăţii din punct de vedere al capacităţii de producţie şi al proceselor de calitate, ca potenţial furnizor pentru Dacia, se arată într-un raport al emitentului transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Standardul ASES este folosit de către grupul francez Renault, care deţine brandul Dacia, pentru a evalua calitatea produselor unui potenţial furnizor.

Comunicatul transmis BVB mai arată: “În urma punctajului obţinut, Electroargeş are dreptul de a oferta, produce (prin injecţie), monta şi livra componente de mase plastice, direct pentru Dacia”.

Recent, compania a anunţat că şi-a majorat programul de investiţii al anului 2019 a fost majorat la suma de 5,169 milioane de euro. Compania şi-a vândut în acest an participaţia de 98,41% din capitalul social al Mercur SA şi deţinerea de 42,16% din producătorul de îmbrăcăminte Brainconf, de asemenea în scopul susţinerii programului de investiţii.

- Advertisement -

În primele trei luni ale acestui an, Electroargeş a obţinut un profit net de 1,278 milioane de lei, în scădere puternică faţă de profitul net obţinut în perioada similară a anului anterior, de 5,239 milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri s-a redus cu mai mult de 10%, de la 58,53 milioane de lei, la 52,3 milioane de lei în primele trei luni din 2019.

Vineri, titlurile companiei au încheiat şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 3,39% pe fondul anunţului, evoluţie apărută în contextul unui rulaj de 95.983 de titluri, peste media ultimei luni de tranzacţionare situată la circa 35.000 de unităţi.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB se ridică la circa 85,11 milioane de lei.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Veniturile Biofarm, în creștere cu 14%. Compania se extinde în Asia și Africa

BIO (BIOFARM S.A.), unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a înregistrat în perioada 2017 – 2020...
- Advertisement -

More Articles Like This