Friday, March 29, 2024

Moduri de întreținere a mașinii în sezonul estival

Must Read

Gradele extreme, atât cele cu minus cât și cele cu plus afectează mașina în aceeași măsură. Pe parcursul verii vehiculul este expus în mod continuu la soare, iar acest lucru cauzează temperaturi anormale în interiorul acesteia, iar pentru că șoferii să aibă o experiență cât mai plăcută la volan, aceștia încearcă diverse metode precum: atunci când parchează mașina, caută un loc cât mai umbrit, iar în caz contrar folosesc parasolare pentru a diminua temperatura ce se acumulează în interior. RomTractari, specializată în Tractari Auto, vă pune la dispoziție câteva dintre cele mai utile moduri de întreținere a vehiculului personal pe perioada verii, astfel încât să aveți o experiență minunată la volan care nu implică evenimente neprevăzute. 

 1.      Parasolarul

Parasolarul este un bun protector al bordului. Acesta, din cauza soarelui, se poate decolora și poate deveni mai rigid până în punctul în care să se crape. Totodată, acest echipament protejează și tapițeria întrucât reduce gradele extreme din interiorul automobilului și o să fiți supus unor cheltuieli suplimentare pentru recondiționarea acestuia. Nu uitați să folosiți parasolarul și pentru geamurile laterale, dar și lunetă, întrucât și acestea sunt medii prielnice prin care soarele poate pătrunde în mașina.  

2.      Aer Condiționat 

- Advertisement -

Orice mașina, pentru a putea fi un mediu favorabil oricărui conducător auto, atât pe parcursul iernii, dar și al verii, trebuie să fie dotat cu aer condiționat. Dacă nu l-ați mai folosit de mult timp, atunci este momentul să faceți o vizită unui mecanic auto care să vă asigure că instalația este în condiții optime. Apelați la un service auto care să efectueze procedurile de mentenanță precum verificarea și curățarea acestuia, dar și încărcarea cu freon în cazurile necesare. 

3.      Motorul

Fiți vigilenți în privința temperaturii pe care o atinge motorul. Consumabilele trebuie să fie la limitele normale, iar antigelul este unul dintre lichidele cele mai importante, asigură-te că este în condiții optime și că nu este expus unor temperaturi prea ridicate. 

Motorul este componenta cea mai valoroasă a vehiculului, fără aceasta nu puteți folosi mașina sub nici o condiție. Verificați uleiul mai des pe parcursul verii și fiți atent la vâscozitatea lui, dar și informați-vă cât este de rezistent la temperaturile înalte. Dacă și-a schimbat culoarea sau nu mai este atât de vâscos, atunci noi va indrumăm să apelați la service-ul auto preferat pentru a face cât mai repede o înlocuire a acestuia, fapt ce o să va ajute să nu întâmpinați situații nefavorabile.

4.      Ștergătoarele 

Ștergătoarele au de suferit pe parcursul verii din cauza temperaturilor exagerate, acestea pot deveni mai rigide și pot chiar și să crape, astfel este recomandat să evitați să parcati mașina în locurile cu soare puternic, cel puțin nu așa frecvent. Verificați cu atenție ștergătoarele și dacă observați orice tip de defecțiune, mergeți imediat în magazinele specializate, cereți părerea vânzătorilor și înlocuiți-le de îndată. Lichidul de parbriz este valabil în sortimente de tip: de iarnă și de vară întrucât caracterisiticile total opuse a celor 2 anotimpuri dezvoltă nevoi diferite când vine vorba despre consumabilele mașinii. Lichidul de iarnă este rezistent la temperaturi scăzute și dizolvă cu ușurință gheața, iar cel de vară deține elemente care înlătură insectele și ajută la eliminarea fenomenului de aburire. 

5.      Anvelope

Pneurile sunt predispuse încălzirii excesive, iar pentru a preveni o eventuală pană de roată este bine să verificați regulat presiunea acestora. Pneurile care nu au presiunea optimă, mai mică decât cea recomandată, creează o forță de frecare mult mai mare, acest lucru generând și mai multă căldură. Echipa de Tractari Auto, RomTractari, vă sare în ajutor de fiecare dată când îi apelați, în orice moment al zilei și în legătură cu orice tip de serviciu. 

Cum să conducem pe timp de căldură? 

În primul rând, este esențial să reducem viteza atunci când observăm că asfaltul are culori diferite sau este format din petice care par proaspete. Asfaltul fierbinte scade aderența din cauză că nu este destul de poros și nu poate să absoarbă uleiul care îl face mai alunecos, fapt ce este favorabil unei explozii a pneurilor. Totodată, fiți atenți la modul în care luați virajele, mai ales în zonele cu asfalt încins și evitați rularea pe exteriorul acestora, unde carosabilul prezintă denivelări din cauza traficului. 

Așadar, echipa specializată în Tractari Auto, RomTractari, vă recomandă să vizitați service-ul auto cât mai frecvent pe parcursul sezonului estival pentru a micșora șansele unui posibil  eveniment nefericit. Aceștia vă invită să accesați pagina web unde puteți găsi mai multe detalii despre serviciile lor. De la intervențiile rapide de tip tractări din orice locație din întreaga Uniune Europeană, la servicii de depanare a penelor de motor, baterie, roată până la transportul internațional de autovehicule noi, echipa RomTractari vă stă la dispoziție Non-Stop. Cu doar un apel și dumneavoastră puteți beneficia de calitate, rapiditate și siguranță, chiar și cele mai dificile cerințe vor fi îndeplinite într-un timp optim, în cel mai profesionist mod. 

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x