Thursday, April 25, 2024

Probleme ale automobilului cu care te poți confrunta vara

Must Read

 Chiar dacă a început sezonul estival, nu înseamnă că este momentul să îți neglijezi mașina și să nu îi mai acorzi la fel de multă importanță cum o făceai iarna. Vara este un anotimp la fel de dăunător pentru autovehiculul tău chiar dacă defecțiunile cu care te confrunți nu sunt asemănătoare ca cele din timpul iernii. 

În situația în care te gândeșți să faci o călătorie cu mașina sau să pleci în concediu, unde o să străbați drumuri lungi, atunci este necesar pentru tine să cunoști în detaliu toate defecțiunile cu care autovehiculul tău se poate confrunta în această vară, pentru a știi cum să reacționezi și ce este de făcut în cazul în care ești pus într-o situație atât de dificilă. Echipa RomTractari, vă stă mereu la dispoziție pentru orice tip de întâmplări neprevăzute cu ajutorul serviciului Tractari Bucuresti și vă oferă în acest articol informații cheie despre cele mai neprevăzute defecțiuni care apar în special pe timpul verii.

Defecțiunile pneurilor sunt cele mai frecvente. Anvelopele sunt cele mai expuse temperaturilor toride, mai ales că acestea sunt în permanentă în contact cu carosabilul fierbinte. Pneurile uzate de vară afectează major distanța de frânare. Anvelopele au de suferit în special în fața temperaturilor extreme,  mai ales că aici se adaugă și căldura emanată de contactul cu asfaltul încins. Niște anvelope de vară uzate îți pot afecta distanța de frânare. Noi am găsit aceste anvelope de vară la un raport calitate-preț foarte bun, așa încât să nu fii nevoit să îți cheltuieșți toți banii de vacanță pe cauciucurile pentru mașină. De asemenea, înainte să pleci în vacanță, este bine să verifici și presiunea din pneuri, întrucât aceasta îți poate influența consumul de carburant.

Parbrizul trebuie să fie întotdeauna perfect. Verifică traseul pe care urmează să îl parcurgi și observă dacă există drumuri pietruite sau neasfaltate, iar în acest caz, dacă parbrizul tău prezintă deja defecte este important să mergi până la un service auto care poate să te ajute în acest caz. În momentul în care circuli în spatele unui automobil, sau de pe sensul opus se apropie o mașină, este foarte probabil ca numeroasele pietre să îți lovească parbrizul, iar dacă ai și cea mai mică ciobitură, să îți crape tot geamul. Este foarte important să circuli prudent și la viteze mici, în special dacă traseul prezintă denivelări.

- Advertisement -

De asemenea, verifică amortizoarele. Vizita la un service auto este sfântă înainte de a pleca la drum lung deoarece trebuie să verifici cât mai multe componente precum amortizoarele. Suspensiile vehiculului pot fi afectate atât de gropi cât și de denivelările carosabilului, mai ales dacă nu poți să le eviți. Șocurile numeroase afectează atât amortizoarele, articulațiile, dar și sistemul de frânare al mașinii și pot, totodată, să deformeze cauciucurile sau să fiți pus în situația unei pene de roată. 

Pana de combustibil este mai frecventă decât te-ai aștepta. Într-adevăr, această defecțiune poate părea una banală, care nu ți se poate întâmpla chiar ție, însă numeroși șoferi auto se confruntă cu această problemă din cauză că nu estimează corect numărul kilometrilor pe care îi mai au de parcurs sau nu cunosc distanța până la cea mai apropiată benzinărie. În special dacă alegi să călătorești în altă țară este de preferat să faci plinul mașinii și să ai în portbagaj o rezervă care să te ajute să ajungi în siguranță la următoarea stație de alimentare. Poți să îți planifici din țară câți kilometri ai de parcurs și câte benzinării ai în drum, întrucât, toate aplicațiile mobile de tip GPS prezintă stațiile de alimentare, dar și prețul combustilului. Însă, dacă te confrunți cu o astfel de problemă în țară, echipa de Tractari Bucuresti, RomTractari, este soluția potrivită pentru ca tu să îți poți continua destinația în condiții optime de siguranță.

Frânele trebuie să fie întotdeauna în stare perfectă. Acestea reprezintă cea mai gravă defecțiune pe care o poți întâlni în orice moment. Un semn principal care îți atestă faptul că frânele vehiculului tău cedează este emiterea unui zgomot foarte ascuțit în momentul în care apăsați pedala de frânare. Poate fi vorba despre probleme la nivelul plăcuțelor de frână sau la un alt element inclus în sistemul de frânare. Nu lăsa aceste probleme să treacă neobservate, în special când pleci la drum lung deoarece îți pot pune viața în pericol. 

Acestea fiind spuse, RomTractari vă dorește să aveți un concediu cât mai plăcut și să nu vă confruntați cu niciun fel de defecțiune tehnică pe parcursul drumului. Echipa vă stă la dispoziție Non-Stop cu o multitudine de servicii de tip Tractari Bucuresti, depanarea defecțiunilor tehnice, dar și transportarea autoturismelor noi la nivel internațional. Tarifele, dar și modul profesionist și calitativ cu care echipajul de intervenții rapide se ocupă de fiecare problemă în parte sunt principalele motive pentru care clienții apelează de 10 ani la serviciile lor și pentru care se află în topurile celor mai calitative companii din domeniul tractărilor auto.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x