Friday, March 29, 2024

Trei service-uri auto cer falimentul celei mai mari firme de asigurări din România pentru datoriile restante

Must Read

Trei service-uri auto, parte a grupului AutoCar, au anunțat luni că au înaintat instanțelor de judecată și ASF cererea deschiderii procedurii de faliment împotriva City Insurance, pentru datorii de circa 1,1 milioane de lei, restante mai vechi de 120 de zile. Contactați de HotNews.ro, oficialii ASF susțin că City Insurance ar fi stabilă din punct de vedere al solvabilității, dar că a sancționat asigurătorul cu avertisment scris și i-a cerut să ia măsuri pentru remedierea problemelor.

  • “City Insurance, cea mai mare firmă de asigurări din România, are datorii restante de peste un milion de lei (circa 1, 1 milioane lei, conform documenetelor oficiale) către grupul AutoCar. În consecință, Autocar, Autocar and Trucks și Standocolor au solicitat atât Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cât și instanțelor de judecată falimentul City Insurance. Societatea de asigurari se afla in incapacitatea de plata a acestor datorii, care sunt mai vechi de 120 de zile, iar suma de plată pe care City Insurance o are, actualizată cu dobânzile și penalizările legale depaseste 3 milioane de lei.”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de grupul AutoCar.

Grupul de service-uri auto, condus de Florin Pandele, susține că peste 70% dintre dosarele de daună câștigate de către petenți prin intermediul SalFin sunt contestate de către City Insurance astfel încât păgubiții RCA să ajungă în instanțele de judecată și în acest mod, să rostogolească datoriile către păgubiți cu înca 2-3 ani.

City Insurance, societate controlată de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, se afla pe primul loc în piața RCA din România, cu o cotă de piață de 37,62% în primul trimestru din acest an.

  • Onorat consiliu al ASF, sperăm ca în ceasul al 12-lea să realizați faptul că aveți o nouă bombă cu ceas în asigurari ascunsă de către directorii din ASF plătiți regește ca să supravegheze această piață. Bomba cu ceas din asigurări a depășit ca pondere peste 45% din piața RCA, iar voi sunteți în continuare în concedii sau pe picior de plecare spre BNR. Sunteți pe deplin responsabili de ceea ce va urma în această piață, iar moartea acestei societăți de asigurari va duce la dispariția prețurilor mici la RCA.”, a declarat Florin Pandele, administrator al grupului de firme AutoCar.

Contactați de HotNews.ro, oficialii ASF susțin că City Insurance ar fi stabilă din punct de vedere al solvabilității, dar că a sancționat asigurătorul cu avertisment scris și i-a cerut să ia măsuri pentru remedierea problemelor.

- Advertisement -
  • Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) supraveghează îndeaproape societățile de asigurare autorizate. În cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania City Insurance este stabila din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate”, au declarat pentru HotNews.ro oficialii ASF.

În data de 7 august 2019, ASF a anunțat că a sancționat City Insurance cu avertisment scris și că a stabilit în sarcina societății obligația de a transmite un plan de măsuri pentru remedierea situațiilor înregistrate. La aceeași dată, ASF a mai anunțat și sancționarea cu avertisment scris și a societății Euroins România, al doilea mare asigurător RCA din piață (care deținea o cotă de piață de 31,67% în primul trimestru din 2019).

Contactați pentru un punct de vedere față de acuzațiile aduse, reprezentanții City Insurance nu au oferit încă o reacție.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x