Thursday, April 18, 2024

Viorica Dăncilă l-a pus șef pe toată Protecția Consumatorului pe INTERLOPUL Horia Constantinescu, de la OPC Constanța, partener de afaceri cu Andrei Năstase

Must Read

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit, joi, în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe Miron-Horia Constantinescu, care până acum a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Constanța, cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate, în localurile de pe Litoral.

Dăncilă l-a dat jos de la șefia ANPC pe Marius Pîrvu și l-a numit pe Constantinescu, la cererea ministrului Economiei, Niculae Bădălău.

Horia Constantinescu, membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei. De asemenea, noul șef al ANPC are, alături de Andrei Năstase, un restaurant în Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) din București, potrivit ziarului constănțean Info Sud-Est.
PUBLICITATE

De asemenea, Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România și nu s-a dezis niciodată de trecutul său sau de prieteniile pe care le-a cultivat de-a lungul timpului.

- Advertisement -

Acesta este interlopul numit ieri de Guvern șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Horia Constantinescu agresează o turistă care și-a întins prosopul pe plaja din Costinești administrată de el, deși nu avea dreptul să-i interzică accesul.

Ca șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu s-a remarcat prin controale televizate și zgomotoase, la diverse restaurante de pe Litoral. El a intrat într-un conflict cu primarul PSD-ist al Constanței, Decebal Făgădău, după ce șeful OPC Constanța (pe atunci) a cerut ca toate locurile de joacă din oraș să fie închise, pentru că ar fi fost un pericol pentru copii.

În vara lui 2017, controalele televizate ale lui Constantinescu l-au iritat și pe prim-ministrul de atunci, Mihai Tudose.

„Atât timp cât aceste armate de oameni în control, în verificări, vor acţiona cu bună-credinţă şi pentru interesul cetăţeanului şi al turismului sunt perfect de acord. Nu îmi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi care taie în carne vie chiar şi acolo unde nu e cazul, neaplicând nici legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Bineînţeles acolo unde sunt cazuri flagrante, cu alimente stricate, spaţiu de cazare de orice altceva numai de turist nu, evident că măsurile drastice se impun şi pot fi date şi ca exemplu”, a spus Tudose, conform News.ro, citată de Replica Online.

Tot în vara aceea și ministrul de atunci al Turismului, Mircea Dobre, l-a criticat pe Horia Constantinescu.

„O instituţie de control a statului român trebuie să funcţioneze în felul următor: se duce cu angajaţii şi realizează un control. Nu, că nu suntem la Big Brother, să filmăm. Trebuie să vedem, în momentul în care intri pe proprietatea cuiva, dacă ai cerut dreptul legal de a filma pe proprietatea respectivă. Eu cred că cineva vrea să-şi construiască imagine pe instituţii publice ale statului. O infrastructură a statului român doreşte să-şi facă imagine. Dacă eşti pus pe o poziţie, fă-ţi treaba, cum spune legea”, spunea atunci Dobre, într-un interviu la Gândul.

Noul șef al Protecției Consumatorilor pe toată România s-a făcut remarcat și în octombrie 2017, când președintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a venit la judecată însoțit de câțiva bărbați, ca gărzi de corp.

Horia Constantinescu a spus atunci ca este prieten cu doi dintre barbații care au venit la Înalta Curte impreuna cu un alt fost lider PSD, Codrin Ștefănescu, în apărarea lui Liviu Dragnea.

„Axinte Costel a fost sportiv la Clubul Dinamo și este un luptător (de greco-romane) titrat! (…) Bogdan Cristache știu că lucrează și el cu Axinte. Îmi sunt prieteni amândoi și niciunul nu este din clanul Duduianu!”, a declarat seful OPC Constanta, pentru Info Sud-Est.

Constantinescu a mai spus ca Axinte Costel a lucrat la Bonton Palace, restaurantul din Herestrau pe care îl are impreuna cu Andrei Nastase.

Explicatie foto: Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța (centru), alături de Bogdan Cristache (în dreapta șefului OPC) și Costel Axinte (în stânga șefului OPC), oamenii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (foto: Facebook/AxiAxi). Sursa foto: Info Sud-Est

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x