Saturday, April 20, 2024

FTSE anunță promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă pe 20 septembrie 2020. Ce companii sunt vizate ?

Must Read

Bursa de la Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară într-o decizie istorică ce va intra în vigoare din septembrie 2020, potrivit unui anunţ oficial făcut în această seară.

„FTSE Russell se bucură să anunţe că România va fi promovată la statutul de Piaţă Secundară Emergentă, decizie ce va intra în vigoare odată cu revizuirea semi-anuală din septembrie 2020”, anunţă agenţia FTSE Russell.

România a fost adăugată pe lista scurtă pentru acest statut încă din septembrie 2016, cu posibilitatea de a fi reclasificată la piaţă secundară emergentă.

Ca parte a revizuirii anuale, Comitetul de Reclasificare al FTSE a decis că Bursa de la Bucureşti a îndeplinit criteriul de lichiditate, unde a trecut de la „restricţionat”, la „îndeplinit”.

- Advertisement -

Prin urmare, România îndeplineşte nouă criterii pe lista FTSE de calitate a pieţelor – criterii care sunt pe cerinţa de intrare pentru statutul de pieţe emergente.

Astfel, trecerea României de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă secundară va fi implementată într-o sigură tranşă, prin eliminarea din indexul FTSE Frontier şi includerea în indexul FTSE Global Equity Index Series (GEIS), începând cu septembrie 2020.

Pentru introducerea în indexul FTSE Global All Cap doar trei companii de la BVB s-au încadrat în cerinţele necesare în baza datelor urmărite de FTSE Russell la data de 8 iunie 2019. Astfel, acţiunile eligibile pentru FTSE Global All Cap din septembrie 2020 sunt Romgaz, Banca Transilvania şi BRD-SocGen.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x