Premierul desemnat, Ludovic Orban, propune ca averile care nu pot fi justificate să fie confiscate. Un prim pas în acest sens ar fi declarația de fiscalitate prin care politicienii să fie obligați să își justifice veniturile.

„Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce proprietăți ai, de unde ai avut venituri, ai plătit impozit aferent veniturilor necesare pentru a dobândi o proprietate sau a face o achiziție?

Dacă nu ai plătit impozitele aferente fie îți rechiziționează imobilul, fie te pune să plătești. La noi eu nu înțeleg de ce nu se aplică.

Dacă averile dobândite fără veniturile necesare și mai ales fără să-ți fi plătit impozitele aferente veniturilor respective constituie niște averi care constituie evaziune fie din domenii care nu sunt legale”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

One thought on “Premierul desemnat propune confiscarea averilor nejustificate ale politicienilor”
  1. Cum sa dorească PSDistii așa ceva? Cum sa-și confiște averile dobandite peste noapte prin furt? Acuma sa vedem daca actualul partid de guvernământ legiferează așa ceva. Ar fi nemaipomenit și toată lumea ar aprecia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.