Thursday, March 28, 2024

Ce saltea aleg dacă am dureri de spate?

Must Read

Dormitul pe o saltea nepotrivită poate cauza dureri de spate. Lipsa de sprijin din partea unei saltele determină o postură greșită în timpului somnului. De aici și disconfortul resimțit încă de la prima oră a dimineții.

Coloana vertebrală este necesar să aibă o poziție naturală. Prin urmare, dacă te trezești constant cu dureri de spate sau mușchi încordați, este cel mai probabil din cauza faptului că salteaua actuală nu îți susține coloana vertebrală în mod corect. Când știi că trebuie să cumperi o saltea de pat nouă?

3 motive pentru care să schimbi salteaua:

  1. Te trezești cu dureri de spate
  2. Nu îți găsești poziția confortabilă oricât te-ai răsuci
  3. Te simți obosit după o noapte de somn continuă

Ce tip de saltea este mai bună pentru durerile de spate, tare sau moale?

Multe persoane cred că o saltea fermă este cea mai bună atunci când te confrunți cu dureri de spate, însă nu este întru totul adevărat. O saltea fermă nu permite o curbură naturală a coloanei în timpul somnului.

Acordă atenție saltelelor cu fermitate medie, prin urmare vei avea o suprafață de somn nici prea tare, nici prea moale, pentru a-ți sprijini corect greutatea corpului.

- Advertisement -

Pe de cealaltă parte, o saltea excesiv de moale nu îți va susține corpul în mod corespunzător, permițându-i să se scufunde mult prea mult. Astfel, durerea de spate se va agrava. Află mai multe din articolul nostru de blog, Saltea moale sau tare – ce alegi pentru confortul spatelui tău?

La ce sa fiu atent când vreau să cumpăr o saltea pentru dureri de spate?

Prin urmare, dacă te afli în căutarea unei saltele pentru durerile de spate, sunt câteva aspecte de care să ții cont:

  • Fermitate bună pentru a-ți sprijini partea inferioară a spatelui, atunci când dormi cu fața în sus, în timp ce suprafața este suficient de moale pentru a se contura în jurul corpului; altfel spus, în cazul saltelelor prea rigide greutatea corporală apasă pe coloană, în timp timp ce saltelele prea moi nu oferă suficient sprijin; o saltea de fermitate medie este ideală; recomandarea noastră este:

Saltea Somnart Avantaj Ortopedică Aloe Vera

  1. este o saltea cu fermitate medie;
  2. reduce punctele de presiune cu beneficii pentru circulație și coloana vertebrală;
  3. ajută la relaxarea mușchilor și la o odihnă sanatoasă;
  • Pentru persoanele care dorm pe o parte este necesară o saltea mai moale, pentru a nu pune presiune pe umeri și șolduri; recomandarea noastră este:

Saltea Somnart Avantaj Memory

  1. se adaptează formei corpului, oferind un plus de confort;
  2. se elimină punctele de presiune din zona umerilor, a șoldurilor și a membrelor;
  3. asigură o bună circulație a sângelui;

Notă: Evită dormitul pe burtă pentru că este dăunător, accentuează durerile de spate și de gât.

Ce tip de saltea să aleg dacă am dureri de spate?

Materialul din care este făcută salteaua joacă, de asemenea un rol important în atenuarea durerii. Cele mai apreciate saltele pentru durerile de spate sunt cele din spumă de memorie (Memory Foam) și din latex. Îți vom prezenta în continuare caracteristicile acestor două tipuri de saltele.

Saltele Memory Foam

Saltelele din spumă de memorie (Memory Foam) sunt considerate a fi foarte bune pentru durerile de spate, deoarece conturează curbele corpului, iar în același timp susțin spatele, păstrând coloana vertebrală într-o poziție naturală. Astfel, aceste saltele se modelează și se adaptează formelor, permițând părților mai generoase, precum șoldurile și umerii să se afunde, în timp ce zonele mai înguste ale corpului, cum ar fi talia și picioarele să se ridice deasupra saltelei.

Dormitul care păstrează coloana dreaptă, într-o poziție naturală, ameliorează presiunile asociate în mod frecvent cu multe dureri de spate. O saltea care nu se adaptează formei corpului sau cu suport slab, forțează corpul să se odihnească într-un unghi nefiresc și împiedică relaxarea completă a mușchilor încordați.

De reținut:

  • salteaua cu spumă de memorie se conturează pe forma corpului;
  • salteaua cu spumă de memorie oferă în același timp și un suport bun întregii coloane vertebrale;
  • salteaua cu spumă de memorie previne durerile de spate, umeri și șolduri;

Dacă îți dorești o saltea din spumă de memorie (Memory Foam), citește și articolul de blog, Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o saltea cu spumă de memorie? Recomandarea noastră este:

Saltea Somnart Optimax Memory

  • stratul de bază oferă suport corect pentru coloana vertebrală pe toată durata somnului;
  • stratul de spumă de memorie superior (3 cm) se adaptează formei corpului oferind un plus de confort;
  • ajută la reducerea tensiunii asupra articulațiilor și asigură o bună circulație a sângelui;

Saltele latex

Latexul este de asemenea un material excelent pentru ameliorarea durerilor de spate, pentru că amortizează greutatea corpului și se conturează după acesta. Trebuie știut că nu oferă aceeași senzație de scufundare ca salteaua din spumă de memorie, este așadar mai fermă. Salteaua din latex este foarte bună pentru durerile de spate, datorită faptului că se adaptează ușor formei corpului, oferind un suport adecvat coloanei. În plus, saltelele din latex sunt foarte apreciate de clienți, datorită confortului oferit.

De reținut:

  • salteaua din latex este elastică, moale, cu o fermitate mai mare decât salteaua Memory Foam;
  • salteaua din latex se conturează pe forma corpului și în același timp oferă suport optim;
  • îmbină în mod ideal confortul (elasticitatea) cu fermitatea;

Notă: Este important să alegi o saltea din latex 100% naturală. Trebuie să știi că aceasta are un preț mai ridicat.

Dacă ți-a atras atenția materialul latex pentru viitoarea ta saltea, recomandarea noastră este:

Saltea Pat Somnart Latex

  1. preia forma corpului și se mulează după el;
  2. oferă un suport stabil pentru corp și mușchi, fără să-i preseze în niciun fel;
  3. este din latex 100% natural;

Este o saltea ortopedică bună pentru durerile de spate?

Da, dacă suferi de probleme ale coloanei vertebrale, cu articulațiile sau acuzi dureri de spate, o saltea ortopedică poate fi soluția. Ceea ce trebuie să știi este că va trebui să fii atent înainte de a face achiziția, pentru că termenul ortopedic poate fi folosit cu scopuri de marketing, pentru a crește vânzările. Nu există o certificare care să ateste că o saltea este ortopedică sau nu.

Deci fii atent la materialul folosit, la densitatea saltelei. Cu cât densitatea este mai mare (se referă la cât de multă spumă este aer), cu atât este mai potrivită pentru durerile de spate, fiind mai fermă – 23 – 28 kg/m³. Saltelele moi, care au o densitate de 50 kg/m³ sunt recomandate persoanelor care nu au deloc probleme cu spatele.

Recomandarea noastră este:

Saltea Somnart Optimax Ortopedic

  1. are suport ortopedic recomandat pentru o odihnă sănatoasă;
  2. îți oferă beneficii pentru circulație și coloana vertebrală, ajutând la relaxarea mușchilor și la o odihnă sănătoasă;
  3. stratul de bază de spumă poliuretanică Blue Foam de calitate superioară are densitate de 23 kg/m³;

Concluzii

Prin urmare, dacă ai dureri supărătoare de spate este momentul să achiziționezi o saltea adecvată. Pentru a face o alegere de care să fii pe deplin mulțumit ani și ani la rând este important:

  • să alegi o saltea cu fermitate medie;
  • să acorzi atenție saltelelor din spumă de memorie (Memory Foam), din latex și celor ortopedice;
  • să ai în minte faptul că o saltea trebuie să-ți susțină poziția naturală a coloanei vertebrale;

Ține cont că este important să acorzi atenție și pernei, aceasta trebuie să mențină coloana vertebrală în poziție dreaptă. Găsești produse de cea mai înaltă calitate pe site-ul Somnart. Îți oferim consiliere telefonică pentru a te ajuta să achiziționezi salteaua sau perna potrivite cerințelor tale. Contactează-ne (0799 923 986), suntem gata să îți răspundem la toate întrebările tale.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x