Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB), cea mai mare insolvenţă de la Bursa românească, a încheiat primele nouă luni din 2019 cu venituri totale de 318,4 milioane de lei, plus 53% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce pierderile s-au diminuat de la 269 mil. lei la 102 mil. lei, se arată în raportul trimestrial.

Romcab Târgu-Mureş este în insolvenţă din februarie 2017, iar acţiunile sale au fost suspendate de la tranzacţionare la o capitalizare a companiei de 17,7 milioane de lei.

În mod concret, o parte din pierderea înregistrată de societate a fost generată de încorporarea cheltuielilor aferente deprecierii stocurilor existente în sold la sfârsitul perioadei precum şi datorită creşterii costurilor cu materiile prime la care se adaugă cheltuielile salariale şi alte cheltuieli operaţionale şi financiare”, se arată în raportul trimestrial al companiei.

O acţiune Romcab se tranzacţiona la începutul lunii ianuarie 2017 în jurul nivelului de 8,5 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere de 80 milioane lei (17 milioane euro). În februarie 2017, acţiunile Romcab ajunseseră la o cotaţie de 1,88 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.